Search
Close this search box.

Sankaški vikend v Završah obudil nostalgijo (FOTO)

Minuli vikend so člani Kulturnega društva Završe organizirali sankaški vikend pri podružniški OŠ Završe.

Samo idejo za sankaški vikend je že lansko leto dal gospod Jan Večko. Vendar je v lanskem letu bilo ravno po koronskem času in vikend ni bil tako zelo obiskan, kot bi si želeli. Zato so se odločili, da letos ponovno izvedejo sankaški vikend in druženje za starše ter otroke.

Vreme jim je bilo tokrat res zelo naklonjeno, saj je bilo snega več kot dovolj. V soboto so organizatorji, člani Kulturnega društva Završe, pripravili progo in vse potrebno za sankanje.  Največ dela je seveda opravil moški del članov, medtem ko so ženske – članice poskrbele za topel čaj, omamne palačinke in zakuhano vino za starše.

Da se ne bi otroci preveč utrudili in prehitro omagali, so jih po hribu navzgor vozili privezane na vrvico – kot vlakec, s traktorjem. Po strmini navzdol pa so se spustili z neverjetno hitrostjo.

Sami preverite, kako so se zabavali, tako mlajši kot tudi tisti malce starejši. Slike povedo več kot tisoč besed.

Lahko pa to neverjetno doživetje tudi sami preizkusite in se že ta vikend odpravite k podružniški OŠ Završe. Potrebujete le zimsko opremo, dobre sanke in veliko dobre volje. Kot je nam zagotovila sogovornica Katja, bo tudi tokrat poskrbljeno za topli napitek in sladko presenečenje.

Več o samem terminu sankanja spremljate tudi njihov Facebook.

Kulturno društvo Završe je bilo ustanovljeno leta 1999. Namen društva je združevanje krajanov Završ na športnem, kulturnem in zabavnem področju. V društvu delujeta dve sekciji: kulturna in športna. Predsednica društva je Katja Kotnik.

Vir: Kulturno društvo Završe

Dogodki

Minuli vikend so člani Kulturnega društva Završe organizirali sankaški vikend pri podružniški OŠ Završe.