Search
Close this search box.

Sanacija mostu Surovina v Pamečah in plazu Artviga v Velunji

Mestna občina Slovenj Gradec obvešča o pričetku sanacije mostu v Pamečah in plazu Artviga.

V okviru obsežnih ukrepov za sanacijo poškodb, ki so nastale zaradi lanskih katastrofalnih poplav, se intenzivno izvajajo dela na dveh ključnih lokacijah v Mestni občini Slovenj Gradec.

Na območju Pameč se izvajajo dela za sanacijo mostu Surovina, ki je bil močno poškodovan v poplavah. Trenutno poteka gradnja začasne brvi za pešce. Obvoz za stanovalce je urejen po kolesarski poti Štrekna. Dela potekajo po načrtih, in predvidoma naj bi bila zaključena do konca avgusta, kar bo olajšalo dostopnost in mobilnost prebivalcem tega območja.

Hkrati pa se v Velunji izvajajo ukrepi za sanacijo velikega plazu Artviga, ki ogroža stabilnost ceste na tem območju. Zaradi del bo občasno prihajalo do popolnih ali delnih zapor ceste v Velunji, kar lahko povzroči začasne težave pri prometu. Rok za končanje del je določen do 31. julija, in izvajalci si prizadevajo, da bi delo opravili v predvidenem časovnem okviru.

Oba projekta predstavljata pomemben korak k obnovi in izboljšanju infrastrukture po naravni katastrofi ter pomenita pomembno zagotovilo za varnost in kakovost življenja prebivalcev na tem območju.

Vir: MO Slovenj Gradec

Mestna občina Slovenj Gradec obvešča o pričetku sanacije mostu v Pamečah in plazu Artviga.