Salus v letu 2021 načrtuje rast prodaje

Skupina Salus za leto 2021 načrtuje čiste prihodke od prodaje v višini približno 415 milijonov evrov. To je skoraj petino več od konec lanskega leta zastavljenih načrtov za letos, ki pa jih bo veletrgovec z zdravili in medicinskimi pripomočki zagotovo presegel.

Za celo leto 2020 je skupina Salus načrtovala prihodke od prodaje v višini 350 milijonov evrov. A kot so novembra sporočili iz družbe, so se že do konca septembra povzpeli do 292,4 milijona evrov, kar je na letni ravni predstavljalo 14,7-odstotno rast. Devetmesečni čisti dobiček se je oblikoval pri 6,8 milijona evrov.

Načrtovane prihodke za leto 2021 bo skupina poskušala doseči z večanjem obsega poslovanja oz. z novimi storitvami, so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Salusa.

Čisti dobiček skupine, ki jo poleg matične družbe sestavlja še osem družb v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji in Severni Makedoniji, naj bi se leta 2021 oblikoval v višini 8,8 milijona evrov. Dobiček iz poslovanja je načrtovan v višini 10,8 milijona evrov, dobiček iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) pa v višini 15,2 milijona evrov.

S temi podatki skupina Salus sledi strategiji za obdobje 2018-2022, pri čemer je obsežen del stroškov poslovanja namenjen razvojnim aktivnostim in zagonu novih poslovnih priložnosti, pravijo v družbi. Prihodnje leto nameravajo investirati v objekte, informacijsko tehnologijo ter opremo za učinkovitejše in uspešnejše poslovanje v prihodnje.

Iz Salusa so danes tudi sporočili, da bodo svojim delničarjem sredi januarja izplačali vmesne dividende za leto 2020 v višini 25 evrov bruto na delnico. Januarja letos je družba, s katere delnicami se trguje v standardni kotaciji Ljubljanske borze, že izplačala vmesno dividendo za leto 2019 v bruto znesku 20 evrov na delnico, maja pa nato še preostalo dividendo v bruto znesku 25 evrov.

Dogodki