Search
Close this search box.

S toplimi mislimi o družinskem vzdušju, glasbi in iskanju lepote v preprostih stvareh Eva Boto deli svoj pogled na praznični čas

Božično-novoletni prazniki so za marsikoga najlepši čas v letu- čas družinske povezanosti, topline in lepih želja. Družine slavnih še močneje zaznamuje delo v prazničnem času.

Božično-novoletni prazniki so čas, ko družine po vsem svetu povezujejo toplina, ljubezen in želje po sreči. Slavni Korošci niso izjema in tudi njihove družine zaznamuje praznično vzdušje. Med njimi smo se pogovarjali z Evo Boto, da bi izvedeli, kako ta čas preživljajo, kakšne so njihove tradicije in želje.

Eva Boto priznava, da je med tistimi, ki zadnji trenutek okrasijo dom. Kljub temu, da mama poskrbi za praznične dobrote, se Eva prepusti razvajanju, ko prispe na Koroško. Božič najraje preživlja z najbližjimi in Silvestrovo večinoma preživi na odru.

Ko govorimo o najlepši božični pesmi, Eva Boto pravi: »Za božič sem spet kot otrok.«

Pri družini Bota je tradicija, da Miklavž prinese sadje in šibo, medtem ko Božiček prinese “glavno” darilo. Za Evo pa najlepše božično darilo ni materialne narave. Pomembno ji je smeh in družinsko obdarovanje, ki vedno prinaša izvirnost.

Eva običajno ureja jelko zadnji trenutek, ker decembra ni veliko doma. O okrasitvi in pripravah na praznično vzdušje skrbi njena mama na Koroškem, kjer imajo vse pripravljeno.

Leto 2023 ni bilo najlažje za Evo, vendar iz njega skuša izvleči vse lepe stvari. Za leto 2024 si želi predvsem zdravja in boljših, produktivnejših dni.

S svojim sporočilom ob koncu leta bralkam in bralcem sporoča: »Nikoli ne izgubite iskrice za vse tisto, kar vas osrečuje v življenju.«

Božično-novoletni prazniki so za marsikoga najlepši čas v letu- čas družinske povezanosti, topline in lepih želja. Družine slavnih še močneje zaznamuje delo v prazničnem času.