S prvim odmerkom cepiva proti covidu-19 cepljenih največ Ravenčanov, z drugim pa Črnjanov

Cepljenje proti covidu-19 v koroški regiji opravljajo v štirih "cepilnih centrih". Korošci se lahko cepijo v zdravstvenem domu v Dravogradu, na Ravnah, v Slovenj Gradcu in Radljah ob Dravi. Cepilni center za zdravstvene delavce in sodelavce pa je tudi v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Na spletni strani Cepimo.se so dostopni aktualni podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje, kjer so med drugim zapisani tudi podatki o tem, koliko oseb se je na Koroškem že cepilo ter kolikšen je delež cepljenih oseb s prvim in z drugim odmerkom.
FOTO: Aljaž Uršej

Podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) trenutno kažejo, da je prvi odmerek prejelo največ oseb na Ravnah na Koroškem, kjer se je cepilo 22,9 odstotka oseb. Prevalje beležijo drugi najvišji odstotek, saj se je s prvim odmerkom cepiva cepilo 20,4 odstotka oseb, sledi Mežica, kjer se je s prvim odmerkom cepilo 20,3 odstotka oseb. S prvim odmerkom se je najmanj oseb cepilo v občini Podvelka, kjer odstotek cepljenih znaša 13,8 odstotka.

Drugi odmerek je največ oseb prejelo v občini Črna na Koroškem, kjer delež znaša 8,0 odstotka, sledi občina Ravne na Koroškem, kjer je drugi odmerek cepiva proti covidu-19 prejelo 7,7 odstotka oseb, na tretjem mestu pa je občina Prevalje, kjer je drugi odmerek prejelo 7,3 odstotka oseb. Z drugim odmerkom cepiva se je najmanj oseb cepilo v občini Ribnica na Pohorju, kjer znaša delež cepljenih 4,3 odstotka.

Skupno se je na Koroškem s prvim odmerkom cepiva cepilo 13.526 oseb, z drugim pa 4.443 oseb.

Delež cepljenih proti covidu-19 v koroških občinah:

FOTO: NIJZ

Preberite še: V Sloveniji presegli 300 tisoč cepljenih oseb s 1. odmerkom cepiva proti covidu-19. Kakšna je precepljenost na Koroškem?

VIR: NIJZ (Cepimo.se)

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.