Search
Close this search box.

S kolesom v mestno jedro Slovenj Gradca do popusta

Z aprilom se je v okviru Evropskega tedna mobilnosti v Slovenj Gradcu pričela akcija Združuj in učinkovito potuj ‘S kolesom skozi mesto’. Od 1. aprila do 22. septembra 2018 bodo vsi kolesarji, ki pridejo s kolesom v center mesta, dobili oštevilčen kuponček za popuste.

ETM 2018 (Evropski teden mobilnosti) bo letos ponovno povezal na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. Do vrhunca dogajanje med 16. in 22. septembrom bodo po vsej Evropi potekale številne aktivnosti, ki bodo spodbujale k pametni in trajnostni mobilnosti kot dobri investiciji. Tudi Zavod Ekopren, zavod za ekologijo in preventivo pred nesrečami, v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec, izvaja promocijo kolesarjenja v mestnem jedru in okolici. S projektom “S kolesom v mesto” vas želijo spodbuditi, da s kolesarjenjem naredite nekaj dobrega za svoje razpoloženje, telesno pripravljenost, za svojo denarnico in seveda za okolje.

Kolesarji, ki pridejo s kolesom v center mesta, bodo dobili oštevilčene kupončke pri vstopnih parkirnih kabinah, unovčili pa jih bodo lahko pri ponudnikih, ki sodelujejo v akciji. Vsak sodelujoči lokal je označen s plakatom “KOLESARJU PRIJAZEN LOKAL“.

S kupončkom lahko koristijo popust, obenem pa sodelujejo v žrebanju privlačnih nagrad, ki bo v soboto, 22. septembra 2018, ob 12. uri ob zaključku akcije ETM (Evropski teden mobilnosti). Akcija ZDRUŽUJ IN UČINKOVITO POTUJ – S KOLESOM V MESTO poteka od 1. aprila do 22. septembra 2018.

Pravila nagradne igre so objavljena na spletni strani MO Slovenj Gradec in na Facebook strani Gremo v mesto.


V okviru ETM pa bo vsako prvo sredo v mesecu, od aprila do septembra 2018, potekala tudi akcija “Od lokala do lokala – Kolesarske rajže”. Kolesarji se bodo zbrali vsako prvo sredo v mesecu od aprila do septembra pred enim od dvanajstih v kolesarskih rajžah sodelujočih lokalov s sedežem v naši mestni občini. Cilj projekta je spodbujanje gospodarstva v mestnem jedru in podpora trajnostni mobilnosti. Kolesarske rajže in srečanja v in ob lokalih bodo potekali pod sloganom »Mobilnost za gospodarsko uspešnost«. 4. aprila bodo z zborom ob 17.30 odrajžali izpred Fantom bara do bara Varna hiša v Šmartnu pri Slovenj Gradcu, 2. maja od bara Royal na Glavnem trgu do Royala izven mestnega jedra, nato bodo na rajžo odrinili še štirikrat.

Kolesarji bodo v času zbora v sodelujočem gostinskem lokalu postreženi ob predložitvi kolesarskega kupona, v času pogostitve bo vsa ponudba sodelujočih lokalov ponujena z 10-% popustom, domača glasbena šola pa bo pripravila kratek koncert. Na srečanju kolesarjev pred lokali bo na kratko predstavljen pomen trajnostne mobilnosti, udeleženci se bodo nato odpravili do predvidene lokacije izven mestnega jedra. Na cilju bo predstavljena ponudba lokala, žrebali bodo tudi kolesarski kupon, ki si bo prislužil darilni bon.

SEZNAM PONUDNIKOV POPUSTOV, KJER LAHKO UVELJAVLJATE KUPONČKE

 

 

Dogodki