Search
Close this search box.

S četrtkom obvezna uporaba zaščitnih mask pri svetih mašah

O tem, da je vlada ponovno sprejela sklep za obvezno uporabo zaščitnih mask smo danes že poročali TUKAJ. Od četrtka pa bo potrebno maske nositi tudi v zaprtih cerkvenih prostorih.

S četrtkom bo obvezna tudi uporaba zaščitnih mask pri svetih mašah. Kot so sklenili slovenski škofje, bo obvezno nošenje mask v zaprtih cerkvenih prostorih, kar še posebej velja za cerkve, kapele, pisarne in veroučne prostore.

S tem odlokom se smiselno spreminjajo Navodila slovenskih škofov v slovenskih cerkvah v času začasne umiritve epidemije COVID-19, ki so stopila v veljavo 1. junija 2020.

Vsak, ki vstopi v cerkev, je sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo, tako kot to velja za vstopanje v druge javne prostore. Ob vstopu v cerkev si mora razkužiti roke, nadeti zaščitno masko in v cerkvi ohranjati medosebno razdaljo 1,5 metra. Zadnje ne velja za družine in člane skupnega gospodinjstva, so zapisali na spletni strani Slovenske škofovske konference.

Na koru so lahko organist in pevci, ki med seboj ohranjajo ustrezno razdaljo 1,5 metra. Pevci morajo uporabljati maske. Vernikom je dovoljeno deliti sveto obhajilo samo na roko. Delivec obhajila pri obhajanju nosi masko. Pred obhajilom in po njem si mora razkužiti roke.

Vir: Spletna strana Slovenske škofovske konference

Dogodki