Roglo pobelila toča, v Radljah podrto drevje zaprlo cesto. V nedeljo možni krajevno močnejši nalivi

Ponekod po državi se že pojavljajo plohe in nevihte, med drugim tudi na Koroškem, kjer je do zdaj po večini le deževalo. Nekaj več težav imajo le na območju občine Radlje ob Dravi.
cesta na radlpas Anita onuk-ternik
podrto drevje na cesti Radlje - Radlpass

Nad Pohorjem se je v popoldanskih urah razvila precej močna stacionarna nevihta. V samem centru nevihte, ki se je najprej nahajal nad območjem Rogle, nakar pa se je razširil v smeri Koroške, je padala tudi toča. Zaradi šibkih višinskih vetrov je pomikanje neviht zelo počasno.

Na Rogli je v padla velika količina manjše toče, ki je pobelila pokrajino

Po poročanju prometno informacijskega centra je bila zaradi podrtega drevja zaprta cesta Radlje – Radlpass oziroma Radeljski prelaz.

Sicer pa vremenoslovci napovedujejo, da se bo ponoči pooblačilo, zlasti na Primorskem bo nekaj ploh in neviht. Jutri bo nestanovitno s plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše popoldne in zvečer.

Ponoči bo oblačnost od zahoda naraščala, predvsem na Primorskem bo nastalo nekaj ploh in neviht. Jutranje temperature bodo od 11 do 17 °C. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne padavine, predvsem plohe in nevihte, ki bodo pogostejše popoldne in zvečer, možni bodo krajevno močnejši nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 °C.

V ponedeljek bo še nestanovitno s krajevnimi plohami. V torek in sredo pa bo precej sončno, popoldne bodo zlasti v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije plohe in nevihte.

Vir: Neurje.si, ARSO

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.