Search
Close this search box.

Rogla z novo tematsko potjo “Pot k izvirom 3 rek – Mislinja, Paka, Hudinja”

V nedeljo, 31.7.2022 ob 9. uri bo na Rogli potekala otvoritev tematske poti – Pot k izvirom 3 rek - Mislinja, Paka, Hudinja

“Reka Mislinja izvira pod Roglo, zato smo si v društvo zadali projekt , da povežemo poti, ki vodijo k izvirom rek in so povezane z občino Mislinja”, so zapisali iz Turističnega društva Mislinja.

Projekt je osnoval TD in PD MIslinja, osnovna ideja je povezava že delno iz obstoječih poti v krožno pot, ki povezuje izvire rek okoli Rogle. To so: Hudinja, Paka, Mislinja, vmes pa še ogled na javne znamenitosti v Komisiji in Lukovega slapu.

V projektu sodelujejo in tudi finančno prispevajo: SiDG d.o.o.; Unitur Rogla, občine Mislinja, Vitanje in Zreče, TD Mislinja kot nosilec in koordinator projekta, ki pa je prispeval čez 500 prostovoljnih ur za postavitev celotne infrastrukture ob poti: označbe poti, počivališča pri izvirih, korita in žlebove iz lesa ter postavitvi informacijskih tabel pri svakem izviru in na začetni točki na Rogli.

Pripravili so tudi lepo zloženko o poti z zemljevidom za lažjo orientacijo.

Celotna pot je dolga cca 4,5 ur hoje, lahko pa obiščete le posamezne odseke.

Dogodki

V nedeljo, 31.7.2022 ob 9. uri bo na Rogli potekala otvoritev tematske poti – Pot k izvirom 3 rek - Mislinja, Paka, Hudinja