RK Slovenj Gradec ob 10 obletnici ustanovitve novega kluba: “V klubu so od prvega dneva veljala načela skromnosti, medsebojnega spoštovanja in nepopustljivosti”

V Rokometnem klubu Slovenj Gradec so se ob 10 obletnici ustanovitve novega rokometnega kluba spomnili na vzpone in padce, ki so jih doživeli v tem obdobju. Kot so zapisali, bo letos poleti minilo natanko deset let, ko je svojo uspešno zgodbo končal rokometni klub, poznan pod imenom pokrovitelja, podjetja Prevent. Po klavrnem koncu Rokometnega kluba Prevent Slovenj Gradec, ki je dolga leta navduševal tudi rokometno Evropo, je le redko kdo verjel, da se bo rokomet v Slovenj Gradcu še igral, so še zapisali in dodali, da so vseeno spet verjeli. In tako je v klubu od prvega dneva veljala načela skromnosti, medsebojnega spoštovanja in nepopustljivosti. Njihov zapis v nadaljevanju objavljamo v celoti.
Rokomet začetki.

Letošnje poletje bo minilo natančno deset let, odkar je v letu 2011 svojo uspešno zgodbo končal Rokometni klub Slovenj Gradec, poznan pod imenom pokrovitelja, podjetja Prevent, ki je bil do takrat poleg Celja in Gorenja edini klub, ki je vse od leta 1991 nastopal v 1. A ligi. V tem času je dosegel zavidljive uspehe in dal kar nekaj reprezentantov. Zaradi vseh smelih ciljev in posledično uspehov pa je imel klub tudi ogromne finančne potrebe, ki jih v teh gospodarsko zahtevnih časih ni bilo moč zagotoviti, kar je pomenilo konec rokometne evforije na Koroškem.

Po klavrnem koncu Rokometnega kluba Prevent Slovenj Gradec, ki je dolga leta navduševal tudi rokometno Evropo, je le redko kdo verjel, da se bo rokomet v Slovenj Gradcu še igral. Pravzaprav je bilo veliko vprašanje, ali bo naša mladina sploh še imela možnost, da si preko te atraktivne športne panoge zagotovi zdravo pot v odraščanje. Takrat smo za sodelovanje prepričali tudi NLB – Nova Ljubljanska banka in njihov projekt “NLB Šport mladim”.

In spet smo verjeli!

Verjeli so naši domači igralci, verjeli so trenerji, verjela so podjetja, verjela je lokalna skupnost in verjeli so slovenjgraški navijači Orli. Po letu 2011, ko smo pričeli z novo zgodbo in postavili trdne temelje za dolgoročno uspešno delo Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011, smo v letu 2012 temu dodali še rezultatske in organizacijske uspehe, v naši tretji sezoni pa smo si že uspeli zagotoviti povratek med rokometno elito.

V klubu so od prvega dneva veljala načela skromnosti, medsebojnega spoštovanja in nepopustljivosti. Ni bilo dovolj “vsi za enega eden za vse”, ampak so se takrat fantje radi pošalili “Bom pa jaz postoril, zakaj bi morali ti”.

(Vir: interna publikacija za pokrovitelje)

Predstavitev ekipe ob ustanovitvi.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije