Search
Close this search box.

Restavracija Korošica ponuja po mnenju Gault&Millau kulinarično pustolovščino

Po mnenju podjetja Gault&Millau, ki že desetletja podeljuje nazive najboljšim restavracijam, je oceno dve chefovi kapi ozr. 14.5 točke namenilo tudi Restavraciji Korošica.

Kot vsako leto, je podjetje Gault&Millau, ki sta ga leta 1965 ustanovila ocenjevalca in kritika restavracij Henri Gault in Christian Millau, tudi letos podelilo nazive najboljšim restavracijam na svetu.

Ker pa se Slovenija vedno bolj uveljavlja tudi na kulinaričnem zemljevidu sveta, so se kritiki in strokovnjaki najbolj priznanega podjetja v svetu gurmanov, ustavili tudi v Sloveniji. Restavracije ocenjujejo s posebnim sistemom točkovanja, najvišja možna ocena je 20 točk, oziroma štiri chefove kape.

Z odlično oceno 14,5 točk, oziroma 2 chefovima kapama, se lahko tako od pohvali še ena odlična Koroška restavracija in sicer Restavracija Korošica iz Otiškega vrha, ki je degustatorje podjetja Gault&Millau navdušila kulinarična pustolovščina, zaradi katere je tu vredno narediti postanek. Chefinja združuje sodobno kuhinjo s tradicijo, sezonske in lokalne sestavine pa preplete z okusom morja.

V svojem mnenju so zapisali: “Kulinarično radovednost bodo vzdramili s predjedmi, kot so ročno nastrgan goveji tatarec, začinjen s tartufovo majonezo in marinirano šalotko, ali tatar svežega jadranskega tuna z avokadom, arašidi in limeto. Navdušila vas bo kreativno preoblečena gobova juha s peteršiljevim biskvitom, jurčki iz ajde in krompirja ter hrustljavimi ajdovimi kokicami. Nudli, polnjeni s krompirjem in meto, se kopajo v slastnem, žametnem pireju zelene, hruške hrustajo ob ocvrtem pujskovem ušesu, domači zeliščni njoki pa zapeljujejo s svojimi morskimi notami popečenih kozic in kandiranega paradižnika.”

Zvezda mesnih dobrot je počasi kuhana in pečena teletina, ki jo bogatijo slastne note pireja topinamburja, domači korenčkov štrukelj, sotirana zelenjava in hrustljavi čips topinamburja. Za ljubitelje morskih dobrot največkrat pripravijo dnevni ulov, in sicer v peči s krompirjem in zelenjavo.

Slastne so tudi sladke pregrehe; srce vam bo zaigralo ob nežni Pavlovi torti z angleško kremo in jagodičjem ali makro-nih, ki osvajajo s svojimi prefinjenimi okusi.

Ob tej odlični oceni so na Facebook profilu Restavracije Korošica zapisali: “Ob tem dosežku smo neizmerno ponosni na našo ekipo zaradi njenega trdega dela in predanosti izjemnim kulinaričnim doživetjem. Počaščeni smo, da smo prejeli pohvalo enega najprestižnejših vodnikov po restavracijah na svetu.”

Restavracija Korošica se ob tem zahvaljuje vsem njihovim zvestim strankam, katerih podpora in povratne informacije so imele ključno vlogo pri njihovem izboljševanju in rasti.

Velja omeniti še, da je Hiša Ančka prav tako osvojila odlično oceno, o čemer smo poročali TUKAJ.

Restavraciji Korošica in Hiši Ančka čestitamo za odlično oceno.

Vir: Gault&Millau in FB Restavracija Korošica

Dogodki

Po mnenju podjetja Gault&Millau, ki že desetletja podeljuje nazive najboljšim restavracijam, je oceno dve chefovi kapi ozr. 14.5 točke namenilo tudi Restavraciji Korošica.