Search
Close this search box.

Reševalci ZRCK Mežica dobili donirano novo kuhinjo

Lepo gesto je Zdravstveno reševalni - center Koroške na svojem Facebook profilu delil danes, 2. marca 2024.

Zdravstveno reševalni – center Koroške, ki v regiji med drugim izvaja nujno medicinsko pomoč, je po več letih prizadevanj pridobil možnost vzpostavite dodatne ekipe za hitrejše posredovanje v Mežiški dolini. Vrsto let so si namreč prizadevali, da bi dodatno vzpostavili dislocirano mobilno enoto nujnega reševalnega vozila, ki je sestavljeno iz diplomiranega zdravstvenika in zdravstvenega reševalca, oba z licenco za delo v nujni medicinski pomoči.

V letošnjem letu pa jim je to končno uspelo, saj so vzpostavili mobilno enoto nujne medicinske pomoči, ki ima izhodiščno lokacijo v Mežici. Kot je povedala Marjana Kašnik, direktorica ZRCK Koroške, so s tem pomembno skrajšali dostopni čas enote NMP v Zgornji Mežiški dolini. V preteklosti so se soočali z zelo dolgimi dostopnimi časi, kar pomeni, da je mobilna enota nujne medicinske pomoči od aktivacije do prihoda ekipe na kraj dogodka potrebovala tudi do 30 minut.

Od 28. decembra 2023 je v Mežici vzpostavljena mobilna enota nujnega reševalnega vozila, ki deluje tako preko dneva kot tudi preko noči vse dni v tednu.

Danes, 2. marca 2024, pa je Zdravstveno – reševalni center Koroške na svojem Facebook profilu delil, da so v enoti v Mežici pridobili še nekaj – čisto novo kuhinjo v bivalnih prostorih ZRCK Mežica.

Kuhinjo, ki jo bodo s pridom in veseljem uporabljali, kadar bodo imeli kakšen prost trenutek in čas za premor med intervencijami, jim je doniral Boštjan Slodej.

Kot pravijo, dobro se z dobrim vrača in to na Koroškem še kako drži. Korošci s takšnimi dobrodelnimi akcijami vedno znova dokažemo, da smo res ”za mušter”.

Vir: FB ZRCK

Dogodki

Lepo gesto je Zdravstveno reševalni - center Koroške na svojem Facebook profilu delil danes, 2. marca 2024.