Search
Close this search box.

FOTO: Rekreativni dan članov Slovenskega društva za celiakijo: Rekordna palačinka in aktivno druženje

Minuli vikend so člani Slovenskega društva za celiakijo raziskovali del Koroške.

V nedeljo, 12. maja 2024, so se člani Slovenskega društva za celiakijo, ki prihajajo iz podružnice Koroška, Podravja in Ljubljane, zbrali pred Rudnikom Mežica, od koder so se z vlakom odpeljali do Perkmandeljca. Po ogledu jame so se odpravili v idilično vasico Šentanel, kjer so pri Marinu Milerju uživali v odličnem brezglutenskem kosilu.

S polnimi trebuščki so se odpravili na bližnji piknik prostor, kjer je pod vodstvom M-fit centra potekala vadba. Medtem je ekipa Ščepec Vanje pripravila največjo brezglutensko palačinko na svetu ob pomoči nadobudnih otrok, dolgo približno 30 metrov. Čeprav je palačinka hitro izginila s krožnikov, udeleženci, ki so se zbrali ob mednarodnem dnevu celiakije, verjamejo, da gre za največjo brezglutensko palačinko doslej. Kljub temu, ker ni bilo uradne komisije z uradnim metrom, se ne more zapisati v knjigo rekordov.

Druženje je minilo aktivno in v prijetni družbi, zato se člani iskreno zahvaljujejo podjetjem Prema in Sapidum, Ščepcu Vanje, Marinu Milerju ter M-fit centru za podporo in organizacijo dogodka. Zahvaljujejo se tudi vsem udeležencem za njihovo prisotnost in veselje, ki so ga delili med seboj. Ta dan je bil odlična priložnost za širjenje ozaveščenosti o celiakiji ter za druženje in povezovanje med člani društva.

Besedilo: Matjaž Gruber, predsednik Koroške podružnice SDC

Fotogalerija

Dogodki

Minuli vikend so člani Slovenskega društva za celiakijo raziskovali del Koroške.