Search
Close this search box.

Reke bodo čez dan v večjem delu države naraščale

Slovenske reke bodo čez dan in predvsem zvečer v večjem delu države naraščale. Zaradi predhodne velike vodnatosti in krajevnih intenzivnih padavin bodo močneje narasle reke na Dolenjskem in Notranjskem ter drugod v južni in osrednji Sloveniji. Lahko se tudi razlijejo na običajnih poplavnih površinah, so opozorili na Arsu.

Reke po Sloveniji so imele zjutraj še povečini ustaljene pretoke, le v južnem delu države so posamezne manjše reke že zmerno naraščale. Vodnatost rek v porečjih Krke in Ljubljanice je velika, drugod pa so reke srednje vodnate.

Danes čez dan, predvsem pa zvečer, bodo reke v večjem delu države naraščale. Zaradi predhodne velike vodnatosti in krajevnih intenzivnih padavin bodo močneje narasle reke na Dolenjskem in Notranjskem ter drugod v južni in osrednji Sloveniji.

Danes popoldan in v noči na soboto se lahko posamezne reke na teh območjih razlijejo na običajnih poplavnih površinah. Naraščanje rek bo manj izrazito v severni in severovzhodni Sloveniji.

Jutri bodo sprva kraške reke in Sava v spodnjem toku še naraščale, drugod pa bodo reke za krajši čas upadale in zvečer, v noči na nedeljo in v nedeljo zjutraj ponovno narasle. Ob tem se lahko razlijejo tudi posamezne reke v vzhodni in severovzhodni Sloveniji, predvsem Dravinja in Sotla.

Vir: ARSO

Dogodki