Search
Close this search box.

Regres v koroških proizvodnjah: koliko komu in kdaj?

Na večja koroška proizvodna podjetja smo naslovili vprašanja v zvezi z letnim dodatkom. Zanimalo nas je, če že vedo, koliko bo znašal, ali bo zaradi “korona krize” letos kaj drugače(n), kot je bil(o) doslej, kdaj ga bodo delavci dobili izplačanega in na kakšen način; v enem znesku ali morda v dveh delih.

Od skupno trinajstih kontakritanih se je s takšnimi in drugačnimi odgovori v časovnem razponu dvanajstih dni odzvalo šest podjetij.

Iz skupine SIJ, pod okrilje katere spada tudi podjetje SIJ Metal Ravne d.o.o., so sporočili, da “odločitve glede letnega regresa še niso sprejeli” in da nas bodo, ko bodo o tem vedeli kaj več, pravočasno obvestili. Do danes sporočila o kakršnihkoli novostih v zvezi z regresom še nismo prejeli.

V Lek farmacevtski družbi d.d. na Prevaljah bodo izplačali regres za leto 2020 v višini 1799,66 evrov. Regres bo izplačan maja, dobili pa ga bodo vsi redno zaposleni ter najeti sodelavci preko agencij za zaposlovanje.

Iz Tovarne Akumulatorskih Baterij (TAB) d.d so nas obvestili, da “v tem trenutku zaradi ‘korona krize’ še ne vedo, kakšen bo letni regres in kdaj bo le-ta izplačan.”

Delavci vuzeniške proizvodnje BIJOL d.o.o. bodo po navedbah podjetja dobili izplačano vse, kar zaposlenim pripada po Zakonu o delovnih razmerjih in Zakonu o interventnih ukrepih CORONA19. “O višini in načinu izplačila regresa se trenutno še nismo pogovarjali, ker je precej drugih stvari in skrbi, ki jih je potrebno rešiti. Vsekakor ga bomo tudi letos izplačali. Potrebno bo prej še kaj prodati, da bomo lahko izplačevali. Komaj čakamo, da se situacija normalizira,” so še dodali.

Mežiški Cablex-M d.o.o. letos “neglede na situacijo z virusom planira izplačati regres v zakonsko predpisanem roku in v višini cca. 1200 evrov na zaposlenega. Regres bo predvidoma izplačan v enem znesku.”

V podjetju TRO d.o.o. Prevalje glede izplačila letnega dodatka v danem trenutku še niso mogli podati dokončne informacije, bo pa predvidoma znana konec meseca maja. “Namen sicer je, da bo izplačilo vsaj takšno kot lani, torej 1.200,00 evrov,” so pojasnili.

Vprašanja smo sicer poslali še podjetjem Ko-Si d.d., Kopur d.o.o., Adient Slovenj Gradec d.o.o., Monter Dravograd d.o.o., STRUC MUTA, d.o.o., CNC P&K-PUŠNIK d.o.o. in CIMOS d.d. Radlje, ki pa se na žalost vse do tega trenutka niso odzvala.

Dogodki