Search
Close this search box.

Redni občni zbor Društva proti mučenju živali Koroške

V prostorih društva proti mučenju živali Koroške je v petek, 24. marca 2023, potekal redni občni zbor članov.

V uvodu je zbrane pozdravila in nagovorila predsednica društva DPMŽ Suzana Vodnjov, ki je omenila, da je ravenska občina edina, ki donira sredstva oziroma pomoč za potrebe delovanja, čeprav društvo deluje po celotni Koroški. 

Aktivne in prizadevne članice in člani društva oz. prostovoljke in prostovoljci opravijo veliko dobrega dela in pomagajo prav vsem živalim, od muc, psov, ptičev, želvic in še komu.

Denar za delovanje društva zberejo od dohodnine, prostovoljnih prispevkov, prispevkov od fizičnih in pravnih oseb. Vsakodnevno se srečujejo z zapuščenimi in pomoči potrebnimi živalmi. Dnevno hranijo okoli 50 mačk. Najdejo se tudi lastniki, ki potrebujejo hrano za svojo žival.

Žal na Koroškem nimamo zavetišča za živali. Prostovoljke in prostovoljci DPMŽ skrbijo za te živali na svojih domovih. Res je, da je velika večina živali najdena na Ravnah, vendar so tudi izven meja naše občine. Vsaka od teh najdenih ali izgubljenih živali pa potrebuje popolno oskrbo od kastracije, zdravljenja, oskrbe, …

Na rednem letnem občnem zboru se je članicam in članom pridružil podžupan Občine Ravne na Koroškem Andrej Erjavec.

Iščete muco, kužka? … Pokukajte na FB profil DPMŽ, kjer redno objavljajo vse najdene živali, ki iščejo prijazen in topel dom.

Vir: Občina Ravne.si

Dogodki

V prostorih društva proti mučenju živali Koroške je v petek, 24. marca 2023, potekal redni občni zbor članov.