Search
Close this search box.

Redarji in policisti v promet pospremili nove kolesarje in kolesarke

Medobčinsko redarstvo občin Mežiške doline, policisti ter ravenski osnovni šoli s podružnico v Kotljah so v promet pospremili nove kolesarke in kolesarje.

Kolo je eno najbolj priljubljenih prevoznih sredstev otrok, hkrati je igralo in prevozno sredstvo. Je tudi eno najbolj okolju in zdravju prijaznih prevoznih sredstev hkrati pa tudi prvo prevozno sredstvo, ki ga otrok lahko vozi sam.

Pretekle dni so redarji Mežiške doline v družbi policistov v promet pospremili učenke in učence iz ravenskih osnovnih šol. Med nami je tako kar nekaj novih kolesarjev in kolesark, zato previdnost na cesti vsekakor ni odveč.

Novi kolesarji in kolesarke:

Na Javni agenciji RS za varnost prometa pojasnijo, da lahko otroci kolesarske spretnosti pridobijo že pri štirih ali petih letih starosti, za samostojno vožnjo v prometu pa so sposobni šele, ko so stari okrog 10 let. Pri kolesarjenju pa so pomembna ustrezna znanja in oprema kolesarjev.

“Kolesarski izpit je prvi izpit, ki ga lahko opravi otrok, je prvi pravi dokument, ki otroku daje določeno samostojnost, pravico, da gre sam na cesto ter hkrati odgovornost za varno sodelovanje v prometu. Zato je za otroka na njegovi poti razvoja izredno pomemben!” so dodali na agenciji.

VIR: Občina Ravne, Javna agencija RS za varnost prometa

Dogodki