Search
Close this search box.

Ana Haberman & Vesna Štih: Rojstvo/dialog

V cekrvi Dravogradu razstavljena dela Ane Haberman in Vesne Štih.
Razstava Rojstvo/dialog

V ponedeljek, 18. februarja ob 17:00 je v idiličnem ambientu cerkve sv. Vida v Dravogradu potekalo odprtje razstave del Ane Haberman in Vesne Štih z naslovom Rojstvo/dialog, ki bo na ogled ves mesec.

Organiziral jo je Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Območne izpostave Dravograd, soorganizator pa je Javni Zavod Dravit. Antropologinja in keramičarka Ana Haberman, ki prihaja iz Slovenj Gradca in oblikovalka tekstilij in oblačil Vesna Štih v svojih delih povezujeta dva na videz nezdružljiva materiala, zemeljsko keramiko in eterično tkanino. Keramika, ki jo ustvarja Ana Haberman, je v celoti izdelana ročno, izdelana pa je s tehniko “pinching” oziroma s tehniko ščipanja, kar izdelku, kot pravi Ana, da “bolj zemeljski pridih”, tkanine Vesne Štih pa so razpoznavne po vzorcih, ki jih z tehniko sitotiska ali pa ročno vezenino aplicira na tekstil.

Na odprtju razstave je bila tudi umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Milena Zlatar. Kulturni program je popestril Moški pevski zbor Štefan Goršek – Čaki iz Šentjanža pri Dravogradu pod vodstvom Marjana Berložnika.

Moški pevski zbor Štefan Goršek – Čaki

Razstava bo odprta do 18. marca vsak dan v delovnem času Infopisarne.

Dogodki

V cekrvi Dravogradu razstavljena dela Ane Haberman in Vesne Štih.