Razstava izdelkov študijskega krožka Pletem in razveseljujem ob začetku novega študijskega leta

Na MOCIS-u, Centru za izobraževanje odraslih Slovenj Gradec, že 3 leta uspešno teče delo v študijskem krožku Pletem in razveseljujem. Prvič so se srečali v februarju 2019. Gre za delo Muc copataric, ki pletejo copatke za novorojenčke v porodnišnici Slovenj Gradec. Do sedaj so jih napletle že več kot 3000. Copatki nastajajo v barvah za fantke in za punčke, v decembrskem času jih napletejo v zeleni, rdeči in beli barvi.

V študijskem krožku se srečuje 14 članic, različnih starosti, poklicev … in ravno zato so njihovi izdelki tako pisani. Cilje študijskega krožka dosegajo z nenehnim izobraževanjem, trajnostno naravnanostjo, predvsem pa z druženjem ob izmenjavi znanj.

Delujejo prostovoljno, za svoje izdelke ne prejemajo drugega kot izraze hvaležnosti, ki jim pomenijo največ in so dobra motivacija za prihodnje.

Skrbijo tudi za toploto starejših nog, glav in rok. V decembru 2020 so s kapami, z nogavicami, rokavicami … razveselile stanovalce varne hiše v Slovenj Gradcu.

Z veseljem so svoje izdelke postavile na ogled v Infopisarni Dravograd, 27. oktobra. Otvoritev so popestrili člani Dravograjskega seksteta in mlad harmonikar Dominik Zeme. Razstava je res vredna ogleda, saj združuje vso njihovo delo. Trajala bo vse do 11. novembra in do takrat lepo povabljeni na ogled. Lahko tudi donirate ostanke volne, ali se jim v drugi polovici novembra pridružite na srečanju študijskega krožka Pletem in razveseljujem kot nov član. Zelo vas bodo vesele.

Seveda že načrtujejo delo v prihodnjih mesecih, in sicer: pletle bodo »rokavčke pomagavčke« in druge mehke, tople izdelke.

Študijski krožek poteka pod okriljem Andragoškega centra Slovenije, delno je financiran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Več o tem na povezavah:

https://sk.acs.si/

Avtorica prispevka: Mira Mori Hribar

GALERIJA: