Search
Close this search box.

Razpis nagrade za najboljšo diplomsko in magistrsko delo s področja mladih

Mladinski svet Slovenije razpisuje Nagrado MSS za najboljšo diplomsko in magistrsko delo s področja mladih za leto 2019.

Na objavljen razpis se lahko prijavite vsi, ki ste v katerikoli visokošolski instituciji v Sloveniji v letu 2019 zagovarjali diplomsko ali magistrsko delo, ste v delu obravnavali katerokoli tematiko s področja mladih in ste bili ob zagovoru dela stari manj kot 30 let.

Pri Mladinskem svetu Slovenije (MSS) so še dodali, da “dopuščajo tudi delna odstopanja glede na izbrano tematiko (npr.: obravnava mladih zaposlenih ali mladih staršev lahko delno zajame tudi starejšo populacijo; obravnava mladostnikov pa deloma mlajšo).” Pojasnili so še, da želijo z razpisom spodbujati pedagoške in mladinske delavce, da sodelujejo pri raziskovanju problematike mladih in jih motivirajo za pripravo nalog z omenjenih področij, mlade želijo spodbuditi, da raziskujejo mladinsko področje, na enem mestu želijo zbrati relevantno literaturo in v dogovoru z avtorji na spletni strani objaviti njihova dela.

Bistven kriteriji za podelitev nagrade bodo aktualnost, uporabnost in pronicljivost diplomskega oziroma magistrskega dela. Nagrajena avtorica oziroma avtor pa bo prejel denarno nagrado, in sicer: za najboljše diplomsko delo 300 evrov, za najboljše magistrsko delo pa 400 evrov.

Prijavite se lahko do 17. februarja 2020, več o razpisu pa lahko najdete TUKAJ.

V marcu ali aprilu 2020 pa bodo pripravili svečano prireditev, kjer bodo razglasili prejemnici oziroma prejemnika nagrade. Na prireditev bodo povabili vse prijavljene in njihove mentorje.

Vsem avtoricam in avtorjem del, ki jih bodo prepoznali kot relevantna za področje mladine, bodo podelili priznanja za sodelovanje, prav tako bodo izpostavili in predstavili zanimiva spoznanja iz izbranih prijavljenih del. Priznanja bodo prejeli tudi najbolj prizadevni mentorji.

VIR: MMS

Dogodki