Search
Close this search box.

Razpis GZS za najboljše inovacije v koroški regiji je odprt

Že 19. leto zapored na Koroškem Koroška Gospodarska zbornica podeljuje priznanja najboljšim inovacijam. V letošnjem letu v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija.
Fotografija je simbolična

Organizatorji vsa podjetja vabijo, da svoje inovacije predstavijo v razpisu, in s tem vsekakor prispevajo k boljši prepoznavnosti njihove inovacijske dejavnosti širše v gospodarstvu, ter prispevajo k dvigu inovacijske kulture v Sloveniji.

Veseli bomo vaše podpore pri promociji projekta med podjetji, inovatorji, posamezniki, da se skupaj potrudimo in uspešne zgodbe naših podjetij in inovatorjev predstavimo širši javnosti,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Letošnji inovacijski izziv je »Z inovacijami presegamo meje«

Inovacije po definiciji odgovarjajo na neko potrebo na trgu, a prevečkrat pri oblikovanju rešitev v center postavijo podjetje. To pa ne pomeni, da inovacija nima vpliva izven meja podjetij. Letos, ko je pred nami veliko okolijskih in družbenih izzivov, želimo osvetliti inovacije iz drugega zornega kota, zato smo izbrali rdečo nit »Z inovacijami presegamo meje«, pojasnjujejo pri GZS.Ta slogan izpostavi pomembnost inovativnosti za celotno družbo, razvoj, ne le rasti podjetij, pri inovacijskem izzivu pa izpostavljamo širši vpliv inovacije na okolje, družbo … Predvsem, da v izzivu izpostavimo podjetje, kjer je učinek inovacije največji bodisi v okoljskem vidiku, lahko tudi družbenem, pozitivni učinki širše v smeri digitalizacije … Pomembna je predvsem širina dosega inovacije izven podjetja.”

Zakaj prijaviti inovacijo na razpis?

 • Ker s svojo inovacijo kandidirate za najvišja nacionalna priznanja za inovativnost z najdaljšo tradicijo v Sloveniji.
 • Ker s prejemom priznanja dobite dodatno potrditev in povratno informacijo ali ste na pravi poti.
 • Ker izboljšujete delovno okolje
 • Ker priznanja prinesejo dodatne točke kot referenca na slovenskih razpisih za razvojna sredstva
 • Ker s sodelovanjem vstopate in postajate del vedno večje skupnosti slovenskih inovatork in inovatorjev
 • Ker se kot država želimo umestiti v vrh najbolj inovativnih držav v Evropi
 • Brez inovacij ni napredka, brez napredka ni konkurenčna
 • Ker je prejeto priznanje verodostojna in odmevna promocija vašega podjetja
 • Ker vam priznanje poveča kredibilnost v pogovorih s partnerji in drugimi podjetji
 • Ker če se ne premakneš naprej, se premakneš nazaj
 • Vaše inovacije morda niso dovolj močne, da bi rešile svet, lahko pa izboljšate stvari, na katere lahko vplivate.

Razpisno dokumentacijo najdete TUKAJ. Za dodatne informacije lahko pokličete na GZS Koroško gospodarsko zbornico, 031 647 677 ali 041 205 002 ali pišete na e-mail: koroska.gz@gzs.si.

Dogodki

Že 19. leto zapored na Koroškem Koroška Gospodarska zbornica podeljuje priznanja najboljšim inovacijam. V letošnjem letu v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija.