Search
Close this search box.

Razmere na koroških cestah, ponedeljek, 23. januar 2023

Zaradi sneženja, ki je že sinoči zajelo Koroško, je na koroških cestah ponekod prišlo do velikih nevšečnosti.

Spremljamo stanje na koroških cestah:

20:41: Cesta Slovenj Gradec – Ravna na Koroškem (čez Sele) normalno prevozna. Na cestišču sicer večja količina vode. Na Ravnah se sneg že oprijema cestišča

19:27: Mislinja – Dolič: Cesta je zasnežena, previdno

19:01: Mislinjski klanec normalno prevozen

18:53: Mislinja – Velenje: Sneg se oprijema cestišča, ponekod poledica

18:52: Dravograd – Maribor: Vurmant, Fala – popolna zapora

18:26: Dravograd – Maribor – pred Breznom, podrto drevje na cesti – Popolna zapora

Na relaciji Ravne – Slovenj Gradec, na Selah, 300 do Dulerja proti Slovenj Gradcu je na cesto padlo drevo. Cesta trenutno ni prevozna – POSODOBLJENO: Cesta je zopet prevozna (16.00)

Mislinjski klanec je zaradi oprijetega snega na cestišču slabše prevozen.

Za pojasnilo smo poklicali na VOC, kjer so sporočili, da so na cestah plužne in posipne skupine že od 3. ure zjutraj. “Ceste so, kljub obilnemu sneženju prevozne z zimsko opremo, trudimo se, da tako ostane,” so sporočili iz VOC.

Na pot se odpravite le, če je nujno potrebno in nekaj minut prej. Počasi in previdno ter z veliko mero strpnosti.

Zapore cest:

Za tovorna vozila nad 7,5 t : glavna cesta Dravograd – Maribor

Popolna zapora cest za ves promet je na odsekih Graška gora – Šmiklavž, cesta Slovenj Gradec – Pungart, cesta Radlje (prelaz Radelj), cesta Ribnica na Pohorju – Ribniška koča in cesta Dravograd – Trbonje.

Na relaciji Slovenj Gradec Velenje se sneg močno oprijema cestišča. O prometni nesreči poročajo tudi s Prevalj in sicer, na relaciji proti Poljani. Zastoj bi naj bil tudi na relaciji Podvelka – Ožbalt, pri Šarmanu.

Preberi več na: https://www.koroskenovice.si/novice/zaradi-slabih-razmer-na-cestah-in-mocnega-snezenja-so-zaprti-doloceni-odseki-cest-od-16-ure/

Vremenoslovci za danes v večjem delu države napovedujejo močan veter, sunki burje bodo ponekod dosegli hitrost okoli 140 kilometrov na uro. Zelo vetrovno bo tudi drugod po državi. Državo so zajele tudi obilnejše padavine, sneženje ob močnem vetru povzroča snežne zamete, možni so tudi vetrolomi.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Prp03
Prp03
1 leto nazaj

Nekaj minut prej?? Danes zjutraj Radlje-Maribor namesto 45min, 1h50min zaradi debila v zelenem Cliotu, ki je vozil 25-35 in anredil neprekinjeno kolono, v kateri ni bilo možno prehitevanje. Naj gre folk, ki z zimsko opremo ni sposoben vozit vsaj 50km/h na avtobus.

Dogodki

Zaradi sneženja, ki je že sinoči zajelo Koroško, je na koroških cestah ponekod prišlo do velikih nevšečnosti.