Search
Close this search box.

Razigrano poletje na Ravnah se je za letos zaključilo

Letošnje poletje je na Ravnah na Koroškem potekalo živahno in s pestrim naborom zanimivega počitniškega dogajanja pod naslovom Razigrano ravensko poletje.  

Dogajanje Razigranega poletja na Ravnah je potekalo v organizaciji Občine Ravne na Koroškem v sodelovanju z javnimi zavodi s področja vzgoje, izobraževanja, kulture in športa ter pod okriljem glavnega koordinatorja – Koroškega medgeneracijskega centra Ravne na Koroškem (KMC).

Razigrano ravensko poletje je potekalo od ponedeljka do petka, od 8. do 15. ure, v prostorih Osnovne šole Juričevega Drejčka, in sicer med 3. julijem do 18. avgustom 2023.

V času počitniškega varstva na OŠ Juričevega Drejčka so otroci tudi zadnji teden izjemno uživali pod mentorstvom Sabine Mihalič in Alje Straže.

Sreda je bila v znaku obiska Glasbene šole, kjer je Ana Hübscher Jenko otrokom predstavila zvrsti glasbe, skupine glasbil, note in še marsikaj. Igrali so na male ritmične inštrumente, ksilofon in klavir. Zagotovo je bilo za otroke zelo zanimivo igranje s cevmi Boomwhackers ter na ritmična glasbila (Percussion).

V četrtek je na obisk k Razigranemu poletju na Ravnah prišel KUL LUDEK z družabnimi igrami in z otroki preživel 2 uri. Ta dan so nabrali tudi kamenčke, na njih narisali simbole ter si tako izdelali didaktično igro »PRIPOVEDUJ MI ZGODBICO«, ki spodbuja otrokov jezikovni razvoj. Izdelali so si tudi zapestnice in obeske za ključe ter z barvnimi nitkami vezli na prtičke.

V petek so dokončali »FRAKTALNO RISBO«, ki so jo podarili Urški Vezonik, predsednici KMC. Uživali so tudi na letnem bazenu ob kopanju. Za zaključek pa so udeleženci zadnjega poletnega varstva prejeli še diplome.

Za Razigrano poletno varstvo so poskrbeli: Občina Ravne na Koroškem, Koroški medgeneracijski center, Vrtec Ravne, OŠ Koroški jeklarji, OŠ Prežihovega Voranca, OŠ Juričevega Drejčka, ZKŠTM, Zveza športnih društev, Glasbena šola Ravne, Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika in Ljudska univerza Ravne. K sodelovanju pa pritegnili tudi mnoge druge institucije, društva in športne klube (Koroški pokrajinski muzej, Društvo tabornikov Rod Koroških jeklarjev, Badminton klub Karizma, Plavalni klub Fužinar, Judo klub Ravne,…).

Otroci pa so dejali, da so se ”meli fajn”.

Besedilo: ravne.si

Dogodki

Letošnje poletje je na Ravnah na Koroškem potekalo živahno in s pestrim naborom zanimivega počitniškega dogajanja pod naslovom Razigrano ravensko poletje.