Razigrane ravenske počitnikarje je obiskal tudi župan (FOTO)

Počitniško dogajanje na Ravnah na Koroškem oz. kot so ga poimenovali Razgibano ravensko poletje, letos organizira Občina Ravne na Koroškem v sodelovanju z javnimi zavodi s področja vzgoje, izobraževanja, kulture in športa, katerih ustanoviteljica je, pod okriljem glavnega koordinatorja – Koroškega medgeneracijskega centra Ravne na Koroškem (KMC),

Župan dr. Tomaž Rožen je danes obiskal otroke in preveril, kako se imajo, kaj počnejo in kakšni so prvi vtisi po mesecu dni izvedbe počitniških aktivnosti. Dogajanju v KMC pa se poleg župana je pridružila tudi zakonita zastopnica Društva KMC, mag. Marjana Kamnik, ki je udeležence pozdravila v imenu glavnega koordinatorja.

V projektu sicer sodelujejo še Vrtec Ravne, OŠ Koroški jeklarji, OŠ Prežihovega Voranca, OŠ Juričevega Drejčka, ZKŠTM, Zveza športnih društev, Glasbena šola Ravne, Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika in Ljudska univerza Ravne. K sodelovanju so pritegnili tudi mnoge druge institucije, društva in športne klube (Koroški pokrajinski muzej, Društvo tabornikov Rod Koroških jeklarjev, Badminton klub Karizma, Plavalni klub Fužinar, Judo klub Ravne …).

Ob obisku župana so ga otroci z velikimi pričakovanji lepo sprejeli in poklepetali o njegovem delu, o dogajanju v občini, kako si predstavljajo njegovo delo. “Še enkrat več se je tudi na osnovi izkušenj otrok in strokovnih mentorjev pokazalo, da živimo v mestu, ki omogoča, da le z nekaj koraki doživimo razgibanost: od narave, do športne infrastrukture in ki po vsebini na najmanjšem možnem prostoru ponuja od kulture, dediščine, urbanih zelenih površin, forma viv do sodobnih pumptracka in doživljajskega parka,” je ob tem dejal župan, ki je s hvaležnostjo izrazil zadovoljstvo z izvedbo počitniškega dogajanja, s širokim krogom vključenih društev, posameznikov, klubov in institucij ter si zaželel tovrstnega sodelovanja tudi v prihodnje.

“Za nami je prvi mesec počitniških aktivnosti, v sklopu katerih so otroci od 1. do 3. razreda OŠ, vključeni v program počitnic že obiskali Koroško osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem, uživali na badmintonu v telovadnici OŠ Prežihovega Voranca, pod mentorstvom Karizma šport, lepe sončne dni izkoristili za plavanje v bazenu Raven na Koroškem, pod mentorstvom Gabriele Golob, uživali v doživljajskem parku Poseka, kjer so preizkusili zipline, športne aktivnosti v parku, preizkusili so se v veščinah juda, joge, ustvarjali, spoznavali družabne igre in forma vive, se odpravili na kmetijo Ivat, postali taborniki za kak dan ter imeli terapevtsko uro s psom. Spekli so štrudelj za gasilce, ki so pomagali pogasiti požar izjemnih razsežnosti na Krasu in jih presenetili z obiskom. Punce so se naučile plesne koreografije, fantje pa so bili športno aktivni pri igri nogometa,” je dogajanje povzela Kamnikova.

Do 19. 8. jih ob vseh že preverjenih dogodivščinah čaka še obisk v muzeju pri kovaču Tilnu, obisk Prežihove bajte, spoznavanje mesta in zgodovinski potep skozi Guštanj, glasbene delavnice in druženje z glasbili ter vse aktivnosti, ki se bodo nepozabno vtisnile v njihov spomin in ob katerih bodo od Razigranega ravenskega poletja odnesli kopico uporabnih znanj in informacij.

Nekaj utrinkov njihovih nepozabnih poletnih počitnic lahko ujamete tudi na fotografijah, ki so objavljene na Facebook strani KMC. Pri tem naj še dodamo, da je bilo v počitniške aktivnosti doslej vključenih več kot 80 otrok.

FOTOGALERIJA – Razigrane ravenske počitnikarje je obiskal župan dr. Tomaž Rožen