Search
Close this search box.

Razglašen rdeč alarm za Koroško

Vreme nam ne prizanaša. Gasilci so že ves dan na nogah, v Dravogradu so že v jutranjih urah začeli s polnjenjem protipoplavnih vreč, V Črni na Koroškem so posredovali pri odstranjevanju podrtega drevja in poplavah meteorne vode. V popoldanskih urah in proti večeru se je veter razbesnel po celotni Koroški, prizanašalo ni niti deževje.

Z vetrom se borijo na vseh območjih naše regije. Zaprte so nekatere ceste. Na Prevaljah prepoved gibanja na prostem. Na Osnovni šoli Mežica se je sprožil požarni alarm, na Ravnah na Koroškem nad jedilnico podjetja Metal je veter odkril streho, v Vuzenici je močan veter poškodoval oziroma odkril okoli 20 kvadratnih metrov strešne kritine na stanovanjskem objektu … Arso je izdal rdeč alarm.

Agencija RS za okolje je za območje reke Drave izdala rdečo opozorilo pred poplavami. Reka bo jutri poplavljala v širšem obsegu. Visoka plima bo ponovno zalila tudi izpostavljena obalna območja.

“Pretok reke Drave bo na meji z Avstrijo pričel v naslednjih urah hitreje naraščati. Predvidoma po 23. uri bo dotok v Slovenijo dosegel pretok 1400 m3/s in tekom noči še naprej naraščal. V jutranjih urah, okoli 6. zjutraj, pričakujemo pretok med 1800 in 2000 m3/s, ki bo jutri dopoldan dosegel konico med 2000 in 2200 m3/s. Lokalni dotoki vzdolž celotnega toka Drave v Sloveniji bodo znašali med 100 in 200 m3/s. Jutri bo Drava vzdolž svojega toka poplavljala v širšem obsegu.”

Dogodki