Search
Close this search box.

RAVNE OPEN 2024: Po štirih letih ponovno mednarodni rekreativni turnir v badmintonu na Ravnah

Včeraj je v telovadnici OŠ Prežihov Voranc potekal še drugi naš športni dogodek ta vikend – 13. mednarodni rekreativni turnir v dvojicah » RAVNE OPEN 2024«, ki se ga je udeležilo 57 igralk in igralcev iz Kungote, Ljubljane, Mengša, dveh avstrijskih klubov (Askoe kelag Kaernten in KSV Badminton Kapfenberg) z glavnino udeležencev s Koroške.

Po točno štirih »sušnih« letih je na Ravnah ponovno potekal mednarodni rekreativni turnir »RAVNE OPEN 2024«, nazadnje je bil januarja leta 2020. Korona je nato dobro »klestila« po športu, predvsem po organizirani rekreaciji in šele v zadnjem času se ponovno obujajo razni tovrstni tradicionalni dogodki. Kot da se od takrat, kaj bistveno ni spremenilo, so na Ravnah zopet videli nekatere stare obraze od drugod.

V prvi vrsti je to 85-letni legendarni Helmuth Kreulitsch iz Celovca, Jurij Zaletel in Janez Vtič iz Ljubljane, Zoran Halič iz Kungote, Haris Mašović iz Kapfenberga in še mnogi drugi, ki so si prav želeli ponovnega druženja in srečanja na badminton igriščih. Poleg koroških rekreativnih igralcev in igralk so nastopili tudi nekateri koroški mladinci, tako da je bil starostni razpon kar velik.

Kot zanimivost, med najstarejšim udeležencem Kreulitschem (85 let) in najmlajšo Evito Lever (15 let) je kar sedemdeset let razlike.

A badminton je šport, ki poleg mladostne vznesenosti, so potrebne tudi izkušnje, kar so pokazale tudi številne tekme, saj so se zmagovalci odločali šele v tretjih setih. Na 13. mednarodnem rekreativnem turnirju je nastopilo kar 16 Avstrijcev, iz dveh klubov (Askoe kelag Kaernten in KSV Badminton Kapfenberg).

V mešanih dvojicah najboljša Lenart Žuber in Izabela Lever

Najprej so potekale mešane dvojice, kjer je bilo prijavljenih kar 22 dvojic. V izenačenih tekmah so na sam vrh prišle že uigrane dvojice. Zmagala sta Lenart Žuber in Izabela Lever (ŠD Sele-Vrhe), ki sta v finalu ugnala Matevža Štifterja in Nastjo Proje (ŠD Sele-Vrhe) z izidom 15:9 in 15:9. Bronasto medaljo sta osvojila Boštjan Fras in Larisa Kukovec (BK Kungota), ki sta v tekmi za tretjo mesto premagala Jožeta Detečnika in Danielo Mori Laznik (BK Karizma) z izidom 15:5, 13:15 in 15:6.

Kazmayr in Zand slavila v moških dvojicah A

Moške dvojice so potekale v dveh kakovostnih skupinah- A in B. V A skupini je nastopilo šest dvojic. Zmagovalca sta postala Florian Zand in Marcus Katzmayr (KSV Badminton Kapfenberg) pred Lenartom Žuberjem in Matevžem Štifterjem (ŠD Sele-Vrhe) ter Jurijem Zaletelom in Janezom Vtičem (BK Celje).

V moških dvojicah B je zmagala dvojica Senica/Šteharnik

V B skupini je zmaga ostala na Koroškem, saj sta zlato medaljo osvojila Jože Senica in Janko Šteharnik (ŠD Rekreator). V finalu sta premagala Roka Pečnika in Matjaža Gašperja (ŠD Rekreator, ŠD Sele-Vrhe) z izidom 16:18, 16:14 in 15:4. S tretjim mestom sta presenetila Primož Knuplež in Jernej Popič (BK Karizma), ki sta v tekmi za bronasto medaljo ugnala Walterja Strugerja in Wolfganga Eistererja (Askoe kelag Kaernten) z rezultatom 15:8 in 15:13.

V ženskih dvojicah slavili Nina Razgoršek in Bela Oder

V ženskih dvojicah je bilo prijavljenih enajst dvojic. Zmagovalki sta postali Nina Razgoršek in Bela Oder (BK Karizma), ki sta v finalu premagali sestri Lever, Izabelo in Evito, po treh setih (15:12, 13:15, 15:12). Tretje mesto sta osvojili Larisa Kukovec in Mojca Škof (BK Kungota), ki sta v tekmi za tretje mesto ugnali Jožico Kogelnik in Janjo Obretan (ŠD Rekreator, ŠD Sele-Vrhe) z izidom 15:9 in 16:14.

Čestitke vsem tekmovalcem za izjemen nastop.

Besedilo: Bojan Breznik

Dogodki

Včeraj je v telovadnici OŠ Prežihov Voranc potekal še drugi naš športni dogodek ta vikend – 13. mednarodni rekreativni turnir v dvojicah » RAVNE OPEN 2024«, ki se ga je udeležilo 57 igralk in igralcev iz Kungote, Ljubljane, Mengša, dveh avstrijskih klubov (Askoe kelag Kaernten in KSV Badminton Kapfenberg) z glavnino udeležencev s Koroške.