Search
Close this search box.

Ravnateljica Osnovne šole Muta: “Veliko pogovorov z učenci namenjamo neupravičeni stigmatizaciji okuženega, vrednotam, medsebojnim odnosom”

Na Osnovni šoli Muta so potrdili okužbo s koronavirusom pri enem izmed učencev, preventivno so v karanteni tudi njegovi sošolci.

Ravnateljica Osnovne šole Muta Anita Ambrož pove, da največja skrb okuženega učenca ni bil virus, ampak to, kako bodo njegovi sošolci sprejeli njegovo okužbo. “V petek, ko smo izvedeli za okužbo od NIJZ-a, smo se z ostalimi učenci še enkrat  pogovorili o vrstah virusnih okužb, o preventivnih ukrepih, ki jih na šoli izvajamo (maske, higiena kašlja, umivanje rok …) in tudi o tem, da  verjetnost okužbe zelo zmanjšamo, če dosledno izpolnjujemo preventivne ukrepe,” razloži ravnateljica in doda, da na njihovi šoli veliko pogovorov z učenci namenjajo neupravičeni stigmatizaciji okuženega, vrednotam, medsebojnim odnosom in temu, kaj lahko vsak posameznik naredi za to, da bodo na šoli ostali spoštljivi odnosi.

“Šola mora biti prostor, kjer moramo vsi spoštovati pravila in dosledno tudi preventivne ukrepe v sedanjem času,” meni ravnateljica osnovne šole in doda: “Le tako bomo lahko vsem učencem nudili okolje, kjer se bodo učenci počutili varne. Varno okolje s spoštljivimi medsebojnimi odnosi, pa je pogoj, da lahko z učenci udejanjamo vzgojno-izobraževalno vsebino, ki bo pomagala učencem odrasti v odgovorne, srečne posameznike.”

Pove še, da bodo učenci preventivno v karanteni do 16. oktobra 2020. “Učenje za cel oddelek poteka na daljavo preko spletnih učilnic in videokonferenc. In z velikim veseljem povem, da so se ponedeljkove razredne ure, ki smo jo izvedli preko videokonference, ob 7.30  zjutraj, udeležili vsi učenci,” še razloži Ambroževa in zaključi, da sta zaupanje in spoštovanje na njihovi šoli vrednoti, ki so ju starši in učenci pohvalili v anonimnih anketah, ki so jih izvedli junija letos.

Dogodki