Search
Close this search box.

Ravenski župan sprejel pet zlatih in dva diamanta maturanta

Maturante, ki so v času šolanja dosegli najboljše uspehe je župan ravenske občine na slovesnem sprejemu, ki je potekal danes, v sejni sobi Mestne hiše že tradicionalno obdaril z zlatimi peticami Zlatarstva Pečnik.

Dve zlati maturantki in tri zlate maturante ravenske gimnazije ter diamantna maturantko in maturanta, ki sta opravljala poklicno maturo na Srednji šoli Ravne je župan dr. Tomaž Rožen ob zaključku srednješolskega izobraževanja spodbudil k doseganju svojih študijskih in osebnih ciljev. Zaželel jim je veliko sreče in uspeha na nadaljnji poti, prav tako pa je izrazil tudi željo, da bi vsak s svojega področja prispevali kot bodoče znanstvenice in znanstveniki k iskanju rešitev in prispevanju k lepši prihodnosti za naše lokalno okolje, občino in tudi širše.

Kot so sporočili iz občine so ‘zrelostnim izpitom’ na Gimnaziji Ravne najbolje opravili Luka Breznik, Alekseja Gorenšek, Nina Trstenjak, Matic Modic in Nejc Flajšar. V generaciji 2019/2020 sta poklicno maturo prve generacije maturantov metalurške smeri z vsemi doseženimi točkami opravila Martina Ditinger in Aljaž Rebol, s čimer sta postala diamantna maturanta.

Čestitkam so se pridružile tudi razredničarke maturantov in maturantk ter ravnatelj Gimnazije Ravne Dragomir Benko in ravnateljica Srednje šole Ravne mag. Ivanka Stopar, ki se je v imenu Šolskega centra Ravne zahvalila za spodbudo in podporo lokalne skupnosti ter predvsem župan, ki sledi viziji šolstva na Ravnah in kot oni verjame, da znanje in mladi predstavljajo vrednoto.

Preberite še: Na ravenski gimnaziji pet zlatih maturantov

VIR: Občina Ravne