Search
Close this search box.

Ravenski župan prvič sprejel novorojenčke in njihove starše (FOTO)

Na Ravnah na Koroškem so danes pripravili županov sprejem novorojencev letnik 2020 in 2021.

V Grajskem parku Ravne se je na dogodku, ki je potekal v skladu s priporočili NIJZ, v družbi staršev ter sestric in bratcev zbralo okoli 150 malčkov (97 otrok, ki so letnik 2020, ter 53 otrok, ki so letnik 2021).

V kratkem programu je ravenskim najmlajšim občankam in občanom dobrodošlico zaželel župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, za dobro vzdušje pa je poskrbel čarodej Mare Čare. Vsi udeleženci srečanja pa so se lahko tudi okrepčali in posladkali.

Ob tej priložnosti so na Ravnah v znak dobrodošlice in trajnega spomina na rojstvo novih sokrajanov zasadili lipi z imeni novorojenčkov, eno za otroke rojene leta 2020, drugo pa za letošnje novorojenčke, in sicer na lokaciji, kjer bo park novorojenčkov.

Pri tem naj še omenimo, da občina nameni nekaj sredstev tudi za denarno pomoč ob rojstvu otroka. Občina Ravne na Koroškem namreč vsem novopečenim staršem in novorojenčkom nameni 200€ denarne pomoči. Vlogo lahko pridobijo na internetu ali na sedežu občine. Oddajo jo lahko preko elektronske pošte, navadne pošte ali osebno. Izplačilo se izvede v roku enega meseca od oddane vloge.

Na Ravnah na Koroškem so danes pripravili županov sprejem novorojencev letnik 2020 in 2021.