Search
Close this search box.

Ravenski svetniki bodo osnovnošolcem posodili prenosne računalnike

Ravenski župan dr. Tomaž Rožen in svetniki OS Ravne so podprli pobudo svetnika Andreja Omerzela. V naslednjih dneh bodo osnovnošolcem predali v uporabo njihove prenosne računalnike.

V četrtek smo na spletni strani Koroških Novic pisali, da je ravenski svetnik Andrej Omerzel na župana dr. Tomaža Rožena in svetnike OS Ravne na Koroškem naslovil pobudo, v kateri je predlagal, da svetniki odstopijo računalnike šolarjem, ki jih nimajo in jih trenutno pri pouku na daljavo nujno potrebujejo.

Omerzel je namreč glede na nove ukrepe Vlade RS, ki se dotikajo ponovne uvedbe pouka na daljavo za učence in dijake, predlagal, da se za čas trajanje navedenih ukrepov občinske svetnice in svetniki odrečejo prenosnim računalnikom, ki so jih dobili na reverz za delo v občinskem svetu, o čemer si lahko več preberete tudi TUKAJ.

Vprašanje, kako so omenjen predlog sprejeli župan in svetniki, smo naslovili na Občino Ravne na Koroškem, od koder so nam sporočili, da pobudo pozdravljajo in so jo tudi soglasno sprejeli.

V sporočilu so še navedli, da so se na osnovnih šolah v njihovi občini pozanimali, koliko učencev potrebuje računalnike ter pozvali svetnike, da jih vrnejo na občino, kjer jih bodo njihovi računalničarji pregledali, razkužili in usposobili za uporabo. Nakar jih bodo predali v uporabo 14 osnovnošolcem, ki jih trenutno zaradi šolanja na daljavo najbolj potrebujejo.

Dogodki