Search
Close this search box.

Ravenski gasilci bogatejši za novo gasilsko vozilo

Koroški gasilski zavod je v torek, 19. septembra 2023, v večernih urah pred svojo garažo zapeljal novo gasilsko vozilo s cisterno.

Gre za gasilsko vozilo s cisterno (GVC-1), znamke Volvo. V njem je prostora za sedem gasilcev in voznika (posadka 1+7), opremljeno je za vse vrste intervencij (prometne nesreče, žledolom, poplave, požari, reševanje na in iz vode). Nabavna vrednost vozila je 450.000,00€. Vozilo bo nadomestilo sedanje gasilsko vozilo s cisterno 16/25, ki gre v roke gasilcev PGD Kotlje. Naročilo javnega razpisa za nakup novega vozila je bilo objavljeno že februarja 2022, zaradi dolgih čakalnih dob pa je v zavod prispelo skoraj leto in pol po naročilu. Dobavitelj vozila je podjetje Rosenbauer, ki je prav tako poskrbelo za nadgradnjo vozila v gasilske namene.

Novo gasilsko pridobitev je na Ravnah na Koroškem, na dvorišču gasilskega zavoda, pričakalo veliko število poklicnih gasilcev domačega zavoda z direktorjem Dejanom Salčnikom na čelu, kot tudi člani PGD Ravne, PGD Kotlje ter gasilci iz celotne Mežiške doline. Ob sireni, modrih lučeh in slavoloku (odpadne) vode sta se novo gasilsko vozilo GVC-1 in gasilsko vozilo s cisterno 16/25 pripeljala pred vrata Koroškega gasilskega zavoda. Najprej je podžupan Občine Ravne Koroškem Andrej Erjavec predal ključe in zaželel srečno vožnjo ter čim manj intervencij vodji gasilske taktične enote Davidu Vaukmanu, ki je nato ključe predal poklicnemu kolegu Goranu Gajiću.

Gasilsko vozilo s cisterno 16/25, ki je bilo do sedaj v lasti poklicnih gasilcev, je na podlagi pogodbe o kroženju gasilskih vozil znotraj občine podžupan Občine Ravne na Koroškem Peter Stočko predal poveljniku PGD Kotlje Urošu Prazniku, ki je ključe podelil gasilcu Danilu Lutru.

Vsem, ki ste pri realizaciji nabave potrebnega vozila pripomogli, se v Koroškem gasilskem zavodu iskreno zahvaljujejo.

Na pomoč!

Vir: Ravne.si

Fotogalerija

Dogodki

Koroški gasilski zavod je v torek, 19. septembra 2023, v večernih urah pred svojo garažo zapeljal novo gasilsko vozilo s cisterno.