Ravenska občina ima v planu ureditev muzeja v skednju ob Prežihovi bajti

Na ravenski občini nadaljujejo s prizadevanji za ohranitev in revitalizacijo kulturne zapuščine in našega najbolj poznanega pisatelja socialnega realizma 20. stoletja Lovra Kuharja, Prežihovega Voranca. Na ministrstvo za kulturo so v sklopu javnega razpisa naslovili vlogo za ureditev muzeja v skednju ob Prežihovi bajti.

Kot so sporočili iz občine, so dan po slovenskem kulturnem prazniku na javni razpis ministrstva za kulturo naslovili vlogo: Ureditev (rekonstrukcija in sprememba namembnosti) muzeja v skednju ob Prežihovi bajti, ki ob uspehu na razpisu skednju na Prežihovini obeta lepše čase, celovito prenovo in vsebinsko revitalizacijo.

Ob tem so pojasnili, da dela zajemajo odstranitev dotrajanih in izrabljenih oken, tlakov, ometov, pomožnih zidov, popolnoma prenovili bodo ograje in obloge stopnic. Izvedena bodo zemeljska in kanalizacijska dela ter zunanja ureditev, betonska, zidarska, tesarska in fasaderska dela, ki predvidevajo izvedbo toplotne izolacije in nov ovoj stavbe. Novo bo tudi stavbno pohištvo in vrata, mizarska dela bodo odražala pomen lesene definiranosti z lesom kot najpomembnejšim gradbenim materialom. V sklop obnove in revitalizacije so zajeta še ključavničarska, kamnoseška in keramičarska dela, so še dodali.

Upajo, da bodo na razpisu tokrat uspešni, saj je celotna vrednost projekta 390.912,63 evrov.

VIR: Občina Ravne

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije