Search
Close this search box.

Ravenska dijakinja prejemnica zlatega priznanja na mednarodnem tečaju čebelarske fotografije

Dijakinja ravenske gimnazije in članica Fotokrožka Gimnazije Ravne na Koroškem Jana Komprej je prejemnica zlate medalje na Mednarodnem natečaju čebelarske fotografije 2021.

Žirija je pri natečaju šolarjev in dijakov ter splošnem natečaju iz vsake od kategorij nominirala najboljše tri fotografije ter izmed teh izbrala tri zmagovalne fotografije za zlato, srebrno in bronasto priznanje. Na razpis so prejeli 1001 fotografijo, 183 sodelujočih avtorjev, ki prihajajo iz 27 različnih držav, od tega jih 30 prihaja iz Slovenije. Znotraj tega je s 167 fotografijami sodelovalo 58 šolarjev in dijakov iz Slovenije. Zlato priznanje je v sklopu fotografij “Čebela in rastlinski svet” prejela Jana Komprej, dijakinja ravenske gimnazije, ki je tudi članica njihovega fotokrožka.

Ocenjevalno žirijo so sestavljali: Brane Borštnik, Franc Šivic, Nataša Lilek in Marko Borko, ki so po vnaprej določenih merilih ocenjevali fotografije iz petih tematskih sklopov. Na natečaju so s svojimi avtorskimi fotografijami, sodelovale odrasle fizične osebe iz katere koli države ter učenci osnovnih šol in dijaki srednjih šol iz Slovenije.

  • Zlato priznanje je prejela: Jana Komprej.
  • Srebrno priznanje je prejel: Gašper Sedej.
  • Bronasto priznanje je prejela: Eva Lavbič.
FOTO: CZS

“Na fotografski poti se pogosto zgodijo tudi veliki uspehi, sploh takrat, kadar delamo s srcem in si globoko prizadevamo. Pogosto si uspehov po tihem želimo, a se zgodijo ravno takrat, ko jih najmanj pričakujemo. To se je zgodilo tudi Jani. Vsa leta je pridno obiskovala foto urice, si prizadevala vedeti vedno več, njen napredek se je vidno poznal tudi v njenem ustvarjanju, danes pa je dan, ko je dobila prvo večjo potrditev tudi od zunaj – zlato medaljo na mednarodnem fotografskem natečaju. Njena fotografija je prepričala strokovno žirijo, izbrali so jo za najboljšo med 1001 poslanimi fotografijami! Jana, za uspeh ti iskreno čestitamo in se veselimo s tabo! To je šele začetek, saj veš,” je ob uspehu dijakinje zapisala njena mentorica Sonja Buhvald.

FOTO: Jana Komprej

VIR: CZS, Gimnazija Ravne

Dogodki

Dijakinja ravenske gimnazije in članica Fotokrožka Gimnazije Ravne na Koroškem Jana Komprej je prejemnica zlate medalje na Mednarodnem natečaju čebelarske fotografije 2021.