Search
Close this search box.

Ranč Foltan praznuje svoj prvi rojstni dan

Že eno leto je od tega, kar je Ranč Foltan odprl svoja vrata.

Prvo leto delovanja Ranča Foltan je kar prehitro minilo in leto 2022 se je za ranč izkazalo za zelo uspešno. Izpeljali so več odličnih projektov, začenši že spomladi s sodelovanjem na takrat še virtualnem pustnem karnevalu, izpeljali so prve otroške tabore tekom počitnic, sodelovali v počitniškem programu Mislinjski mulc, pa na Indi kampu, ki ga prireja Mladinski center Velenje.

Tudi sproščeni Country večeri ob polni luni so bili dobro obiskani in so navdušili vse obiskovalce.

Tekom celotnega leta so imeli v ponudbi celodnevne terenske ježe za malo bolj izkušene jahače, ki so pritegnile goste iz vse Slovenije, pa tudi iz tujine. Jeseni so v sodelovanju s Turističnim društvom Mislinja organizirali zabavo za noč čarovnic, ki je bila izjemno dobro obiskana, sodelovali pa so tudi na Dnevu odprtih vrat Konjeniškega kluba Slovenj Gradec. Lepo, jesensko vreme pa so izkoristili še za otroško delavnico Lastnik konja za en dan, kjer so otroci poleg jahanja in uživanja s konjem spoznali tudi delo, ki ga skrb za žival prinese in se o konjih tudi marsikaj naučili.

Kljub kratkim dnevom v zimskem času, mrazu in vremenskim neprilikam pa tudi pozimi niso počivali. Ranč se je predstavil na Novoletni tržnici v Mislinji, hribovite terenske ježe so nadomestili z manj zahtevnim jahanjem po Mislinjski dolini, organizirali pa so tudi zimski otroški tabor v času zimskih počitnic. Valentinova ježa, ki so jo v februarju organizirali za pare, je prav tako dosegla odličen odziv.

V lanskem letu so svojo čredico še povečali, saj sta se ji pridružila dva nova konjiča, Freya in Šela, ki so ju ostali konjiči lepo sprejeli medse, dobro pa se počutita tudi ob vsakodnevnem delu z jahačem na hrbtu. Za dobro počutje živali Ranča Foltan pa se zahvaljujejo tudi svojim rednim sodelavcem: kovaču, Živi Grešovnik, ki z akupunkturo poskrbi, da so konjiči v top formi in seveda Sari Stubičar in Evi Robnik za dodatni wellness z masažo in manualno terapijo.

Kljub uspešnemu lanskemu letu, pa na Ranču Foltan zagotovo ne bodo počivali na lovorikah in so zato v novo leto zakorakali z novimi idejami, novimi projekti in novim zagonom. Pred njimi pa je že tudi prvi počitniški otroški tabor, ki bo potekal med 27. in 28. aprilom, za katerega že zbirajo prijave.

Ena izmed novosti v letošnjem letu bo zagotovo šola jahanja za pridobitev naziva Jahač 1 in Jahač 2. V  ponudbi bodo nove terenske poti, med drugim tudi dvodnevne nepozabne izkušnje na konjskem hrbtu, seveda pa ne bo manjkalo pestrosti v programu za naše najmlajše tekom celega leta.

Seveda pa niso pozabili, da se ob prvem rojstnem dnevu spodobi poskrbeti tudi za pravo zabavo, a so zaradi slabe vremenske napovedi zabavo ob svojem prvem jubileju prestavili na mesec maj.

Vabimo vas, da sledite programu Ranča Foltan na njihovi Facebook strani Ranč Foltan in na Instagramu, kjer boste našli tudi vse potrebne informacije o prihajajočih dogodkih.

Dogodki

Že eno leto je od tega, kar je Ranč Foltan odprl svoja vrata.