Ralf Schumacher postal globalni ambasador in poslovni partner slovenjgraškega podjetja Robeta (VIDEO in FOTO)

Koroško podjetje Robeta, ki je specializirano za izdelavo avtodomov po meri, v zadnjem letu ugotavlja strmo rast povpraševanja. Svojo prisotnost na evropskem trgu in širše želi okrepiti tudi prek sodelovanja z nekdanjim dirkačem Formule 1 Ralfom Schumacherjem. Pogodbo o sodelovanju so podpisali danes popoldne v Slovenj Gradcu.

VIDEO: Ralf Schumacher je v Slovenj Gradcu v uporabo prevzel promocijski avtodom Robeta model Apollo

Leta 2011 na Koroškem ustanovljeno podjetje Robeta izdeluje avtodome po meri, ima pa tudi serijsko proizvodnjo. Epidemija covida-19 jim je prinesla strmo rast povpraševanja po avtodomih, saj so lani izdelal 190 avtodomov, letos jih bodo predvidoma 250. S trenutnimi naročili imajo proizvodnjo zasedeno do februarja 2023, je že pred podpisom pogodbe za STA povedal izvršni direktor podjetja Primož Kotnik.

VIDEO: Izjava direktorja podjetja Primož Kotnik

Stične točke z nekdanjim dirkačem Formule 1 Ralfom Schumacherjem je podjetje našlo pred tremi meseci, danes pa so z njim podpisali pogodbo o sodelovanju. Kot je pojasnil Kotnik, bodo v okviru sodelovanja razvili omejeno serijo avtodomov po njegovih željah in predlogih, za začetek bo to 50 takšnih avtodomov na leto, kasneje predvidoma nekaj več.

VIDEO: Izjava direktorja komerciale Igorja Pirtovška

Schumacherju so danes predali promocijsko vozilo, ob tem pa si obetajo, da bo kot njihov ambasador globalno pripomogel k večji prepoznavnosti blagovne znamke Robeta in tudi Slovenije v svetu.

Robeta avtodome prodaja v vseh državah EU, ozira pa se tudi po drugih tujih trgih. Zaradi rasti povpraševanja v podjetju že načrtujejo, da bodo na Koroškem postavili novo proizvodno halo. Zemljišče še iščejo, načrt pa je halo postaviti do konca leta 2022, je še za STA povedal Kotnik.

Podjetje Robeta bo z dodatnimi zaposlitvami v začetku julija imelo skupno okoli 60 zaposlenih, letni promet družbe je lani znašal 12 milijonov evrov, letos pa načrtujejo od 18 do 20 milijonov evrov prometa.

FOTOGALERIJA: Ralf Schumacher je danes v Slovenj Gradcu v uporabo prevzel promocijski avtodom Robeta model Apollo