Radlje od Dravi: Namesto družabnih dogodkov sredstva za tamkajšnjo osnovno šolo

V Radljah ob Dravi v letošnjem decembru tradicionalnih dogodkov, ki so jih organizirali vsako leto ne bo. Župan je sprejel odločitev, da sredstva, ki so jih v preteklih letih namenili za družabne dogodke nameni Osnovi šoli Radlje ob Dravi za izboljšanje pogojev za pouk na daljavo.
šola, klopi prazne

“V mesecu decembru smo v okviru občine vsako leto pripravili dva družabna dogodka in sicer novoletni sprejem župana, na katerega smo povabili gospodarstvenike, predstavnike javnega življenja zavodov, javnih podjetij, predstavnike vseh društev, šol, vrtca … za katerega smo odšteli približno 1300 evrov in silvestrovanje v centru Radelj, za katerega smo odšteli 500 evrov (300 evrov za glasbo in 200 za zakuhano vino, ki so ga za vse skuhali v JZ Javni Zavod Šktm Radlje),” je pojasnil župan Radelj ob Dravi Alan Bukovnik. Dodal je, da v letošnjem letu obeh prireditev ne bodo organizirali, sredstva, ki so jih v preteklih letih namenili za družabne dogodke pa bodo namenili tamkajšnji osnovni šoli in sicer za izboljšanje pogojev pouka na daljavo.

Župan je dodal, da bodo ravnatelj mag. Damjan Osrajnik in sodelavci sami sprejeli odločitev, kaj v tem trenutku na šoli ali pa učenci najbolj potrebujejo in bodo za potrebe pouka na daljavo kupili potrebno opremo.

Ravnatelj osnovne šole mag. Damjan Osrajnik je dejal, da so donacije zelo veseli. “V času, ko so šolska vrata žal zaprta in pouk poteka na daljavo, se lahko pohvalimo, da delo zelo dobro poteka. Za samo tehnično podporo smo v šoli razdelili 5 računalnikov in 34 tablic. Dodatnih 10 računalnikov pa smo dobili od donatorjev in smo jih že razdelili med učence,” razloži ravnatelj in doda, da glede na analizo dela na daljavo in stanja opreme, ki jo še imajo na šoli, bi jim najbolj koristil še kakšen prenosni računalnik ali tablica.

VIR: FB Alan Bukovnik

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.