Search
Close this search box.

Radio Laser prenehal z oddajanjem

Po več kot dvajsetih letih nas na naših poteh, v domovih in avtomobilih, lokalih ali celo v senčki pod lipo, ne bodo več spremljali glasba, govor, smeh, zvok … radia Laser. Lokalni radio, s sedežem na Legnu, je namreč včeraj za vedno zaprl svoja vrata.  

»Pravijo, da ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo. Vrata radia Laser, našega še edinega (lastniško) lokalnega radia, pa so se v torek, 4. 6. 2019, za vedno zaprla, glasovi so obmolknili,« se glasi začetek današnjega zapisa Maje Homan, odgovorne urednice radia Laser na njenem Facebook profilu.

»Na nikogar ne kažemo s prstom, nikogar ne obtožujemo … Konkurenca je enostavno prehuda. Več kot 20 let ste bili vi z nami in mi z vami. Čeprav se sploh nismo poznali in je bil včasih glas za mikrofonom prava uganka, smo v teh letih stkali prave vezi in spisali zgodbe, ki nam bodo ostale v spominu. Z vami smo delili naše uspehe in naše napake, se ob njih večkrat nasmejali pa tudi potočili kako solzo. Bili smo kot ena velika družina, saj smo si ravno zaradi naše majhnosti in lokalnosti to lahko privoščili. Bili smo pristni, zvesti, bili smo MI in ravno zato ste nas imeli radi. Skozi vaša ušesa je v več kot 20 letih šlo nešteto glasov, nekateri so odhajali, drugi prihajali, eni so vztrajali od začetka do včerajšnjega dne,« nadaljuje Homanova, ki se je za konec vsem tudi zahvalila.

»Dragi poslušalci, stranke, prijatelji. Hvala vam za zaupanje, zvestobo in tudi kakšen “preklop” na drugo postajo, ko pri nas niste zdržali. Hvala za zgodovino, ki smo jo spisali skupaj! Usedem se v avto, iščem frekvenco 105,2 FM in se vprašam: “Je moj radio malce čuden ali je samo ne najde?” In potem se spomnim … NI GA VEČ. Radia Laser. Hvala za nepozabne zgodbe!«

“Kdo bi si mislil, da bo zadnji dan meseca ljubezni (31. maja) tudi zadnji delovni dan zame na Radio Laser 105,2 … Hvala vsem, ki smo se nevede “poznali” preko frekvence 105,2 MHZ, ki je oddajala iz Rahtela in je 4. junija žal zavedno ugasnila … Ostajajo lepi spomini na preživeto obdobje 2014-2019, pet veselih in zanimivih let, me bo vedno spominjalo na preživete petkove popoldneve in sobotne dopoldneve, ki sem jih imel čast preživljati na Koroškem,” pa je na Facebook strani zapisal Gregor Škoflek.

V zapisu pa je Homanova tudi sporočila, da vrata Laser caffeja ostajajo odprta, tako da dobrodošli, da jih obiščete na Legnu 101a.

Dogodki