Radeljski župan pomagal pri prevzemu in skladiščenju donirane hrane pomoči potrebnim

Lions klubi po Sloveniji že več let vsak dan ob zaprtju trgovin prevzamejo hrano in jo dostavijo v različne zbirne centre tistim, ki hrano potrebujejo (ljudem v Varnih hišah, raznih zavetiščih, razdelilnicah ...). Projekt Donirana hrana pa je zaživel tudi v Radljah ob Dravi, kjer se je danes prostovoljcem na terenu pridružil tudi tamkajšnji župan mag. Alan Bukovnik.

“Odličen projekt v Radljah ob Dravi. Še posebej v teh časih, ko je epidemija najbolj prizadela najbolj ranljive in šibke skupine naše družbe,” je ob tem zapisal radeljski župan mag. Alan Bukovnik.

Na pobudo Lions klubov iz Slovenije so se trgovske verige odločile, da hrane, ki so jo pripravile tisti dan ne zavržejo, ampak jo še isti dan brezplačno ponudijo ranljivim ciljnim skupinam ljudi. “V naši občini je vlogo lokalnega koordinatorja in partnerja prevzel Javni zavod ŠKTM Radlje, ki poskrbi za prostore za razdelitev hrane, logistiko hrane od trgovin do Marenberškega MKC Radlje in nato skupaj z Rdečim križem Radlje za razdeljevanje hrane ranljivim skupinam, je preko družbenega omrežja Facebook sporočil Bukovnik.

Danes sem se sam preizkusil kot prostovoljec in se skupaj z vodjo projektov na JZ ŠKTM Anjo Vasiljevič odpeljal na prevzem hrane v radeljski Hofer in Lidl (partnerji projekta), kjer sva v avto naložila nekaj do vrha napolnjenih zabojev hrane. Po prevozu v MKC Radlje smo hrano zložili na mize in police. Nakar bodo iz Rdečega križa pozvali prejemnike, da pridejo dvignit hrano; in tako bomo v Radljah ob Dravi vse delovne dni takoj po zaprtju trgovin omogočili nekaj lepih trenutkov pomoči potrebnim občankam in občanom, še posebej sedaj v času epidemije,” je po končanem prostovoljnem delu na Facebooku zapisal župan.

Zapis pa je sklenil z besedami: “Uuuuu …, ko bi vi vedeli kako odličen občutek. Hvala vsem za sodelovanje. Še nekaj utrinkov, da dobite občutek o kakšnih količinah kakovostne hrane se pogovarjamo samo v Radljah ob Dravi. Vsa hrana se razdeli med pomoči potrebne občanke in občane.”

Vir: Facebook mag. Alan Bukovnik

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije