Search
Close this search box.

Radeljska obvoznica že prihodnje leto s krožiščem

Eden najnevarnejših cestnih odsekov na Koroškem naj bi kmalu dočakal krožišče. Gre za križišče v Radljah ob Dravi pri Lidlu, kjer se skoraj tedensko vrstijo prometne nesreče, nekatere tudi s hudimi posledicami.

Direkcija za infrastrukturo RS je objavila razpis, s katerim iščejo izvajalca, ta bi naj predvidoma bil izbran že to jesen. V sklopu del je predvidena rekonstrukcija obstoječega križišča v krožno križišče. Zunanji premer bo 32 metrov. Vrednost investicije bo znana šele po izbiri izvajalca. Pogodbeni rok za izvedbo je 120 dni.

V Radljah so veseli, da se projekt približuje realizaciji. Kot je pojasnil župan Alan Bukovnik, so na perečo problematiko nevarnega križišča že dalj časa opozarjali Direkcijo za infrastrukturo, ki je naposled odobrila projekt, a le pod pogojem, da projekt naroči in sofinancira občina. “Projektna dokumentacija je dokončana, krožišče pri Lidlu je že izrisano in potrjeno s strani direkcije. S tem je občina zaključila svojo nalogo,” dodaja župan.

Z začetkom gradnje bo izvajalec počakal do pomladi, saj se v zimskem času določena dela ne morejo izvajati in bi tako v zimskem času ostalo gradbišče, ki bi močno oviralo pretočnost prometa.

FOTO: arhiv

 

 

Dogodki