Search
Close this search box.

Pustni karneval se bo kmalu odvijal tudi v Mislinji

Pustno rajanje bo veselje prineslo tudi v Občino Mislinja. Čaka vas velika povorka in lepe nagrade za najizvirnejše pustne maske.

Veliki pustni karneval bo v Mislinji potekal, v soboto, 10. februarja 2024, s pričetkom ob 14. uri in to pred Lopan centrom.

Najprej boste priča sprevodu pustnih šem ter igrivosti, ki je zagotovo ne bo manjkalo. Ob povratku vse pustne maske čakajo krofi in topel čaj. Občina Mislinja bo dogodek tudi letos podkrepila in obogatila s številnimi lepimi nagradami. Posebna komisija bo izpeljala izbor najbolj izvirnih mask, ki jih bodo tudi prejele. Dogodek tudi letos poteka v sodelovanju s tamkajšnjim Turističnim društvom, ki vam želi obilo domišljije pri izdelovanju kostumov.

Pustni čas predstavlja torej most med zimo in pomladjo. Nekoč je veljalo, da traja od svetih treh kraljev do pustnega torka. Datum pusta se letno spreminja glede na datum velike noči. Čeprav ga pogosto povezujemo s prihodom pomladi, njegovo ime razkriva povsem drug pomen – pust oz. mednarodni izraz karneval namreč pomeni »pustiti meso«. Staro ljudsko izročilo tudi govori, da pustne šeme odganjajo zimo ter prinašajo dobro letino in srečo. Ravno zato je potrebno to izročilo ohranjati in v Mislinji bodo letos s pustovanjem zagotovo pregnali zimo.

Vabljeni v čim večjem številu!

Vir: Turistično društvo Mislinja

Dogodki

Pustno rajanje bo veselje prineslo tudi v Občino Mislinja. Čaka vas velika povorka in lepe nagrade za najizvirnejše pustne maske.