Pustna sobota na Koroškem: Pester nabor prireditev z bogatimi nagradami

600600p500EDNmainPUST-2018-Vuz-(100)
Foto: Občina Vuzenica

Na pustno soboto pripravljajo največji pustni karneval v Kotljah, pustne povorke in rajanja se boste lahko udeležili tudi v Mislinji, Ribnici na Pohorju, Črni in Mežici, pustnega teka v Radljah, obeta pa se tudi pester nabor »gavd« z glasbo v živo in bogatimi nagradami.

V Kotljah pripravljajo, svet Krajevne skupnosti Kotlje, Občina Ravne na Koroškem in ZKŠTM Ravne, že 41. Koroški pustni karneval »Kotlje 2019« s pričetkom ob 14. uri. K sodelovanju vabijo tako skupinske maske kot posameznike, ki se bodo predstavili pred vaškim centrom nakar sledi zabava pred in v kulturnem domu. Od 16.00 do 21.00 vas bo zabaval ansambel Marka Gostenčnika, nakar se boste lahko »narajali« ob zvokih Poskočnih muzikantov. Kot je povedal predsednik KS Kotlje, Zvonko Gros, so si delo in priprave na karneval porazdeli, v domeni KS Kotlje je povorka, večerno zabavo pa imajo čez člani ZKŠTM.

»Kot vsako leto se bomo tudi letos potrudili, da bo pustno dogajanje v Kotljah pestro in raznoliko. Na povorki bomo člani Krajevne skupnosti Kotlje sodelovali tudi z vozom. Poskrbljeno bo za dobro glasbo, hrano in pijačo. Za obiskovalce bomo postavili tudi šotor. Prav tako bomo po koncu povorke in predstavitve mask, za vse sodelujoče, v dvorani pripravili brezplačno pogostitev. Nagrajeni bodo vsi vozi, ki se bodo udeležili povorke. Zvečer, ko bo pa pustno rajanje s Poskočnimi muzikanti, pa bomo podelili tudi nagrade za prve tri posamezne maske in za prve tri skupinske je razložil Gros.

Naj še omenimo, da napram lanskega leta organizatorji obljubljajo letos tudi večjo vrednost bona za material in lepe praktične nagrade. Da bo s strani redarjev poskrbljeno za parkiranje jeklenih konjičkov. Program bo povezoval Jurij Berložnik, v Kotlje pa pridejo tudi godbeniki Pihalnega orkestra Železarjev Ravne in skupina približno 20 kurentov.

Poskrbljeno bo tudi za otroke. Za najmlajše bodo pripravili animatorji Čukovega sveta peter program. Skupaj z otroki bodo izdelovali živali iz balonov in izvedli tekmovanje, kdo bo izdelal boljšo figurico. Sledila bo animacija s plesno učiteljico in sladkanje s pustnimi krofi, obljubljajo jih kar 500, ter čajem.

Bogat nagradni sklad obljubljajo tudi v Preši na Ravnah, kjer v večernih urah, 2. 3. 2019, pripravljajo že 16. pustovanje, tokrat v družbi glasbene skupine Farty animalz.

Na sobotno pustno rajanje vas od 19.00 naprej vabi tudi Gostilna Lečnik, kjer bodo za dobro glasbo in prijetno vzdušje poskrbeli Milan Kamnik, Gorazd Čepin, Jan Lužnik, Dani Hartman in Bojan Beber. Organizatorji bodo ob odlični glasbi za vas pripravili »Kočijev burger« in »Hrustljave krače«. Najboljše 3 maske pa bodo tudi nagrajene s kulinaričnimi dobrotami.

Veselo bo tudi v KMKC Kompleksu na Ravnah, kjer pripravljajo KKŠ karaoke night: PUST edition, in sicer 2. 3. 2019 ob 21.00. »Skupaj s pustom prihaja nova “runda” karaok. Ker so dijaki na prejšnjih karaokah tako glasno in krasno prepevali, se je Dijaška sekcija Kluba koroških študentov odločila, da vajo ponovijo. Za najboljše posamezne in skupinske maske so pripravili praktične nagrade. Vstopnine ni,« so v vabilu navedli organizatorji dogodka.

Pustno »gavdo« napovedujejo tudi v Črni na Koroškem, kjer je, kot vsako leto do zdaj, organizacijo prevzelo Turistično društvo Črna. Ples v maskah bo v hotelu Planika, danes od 21.00 naprej. Za dobro glasbo bosta poskrbela Miran Vavče in Adrijana Kamnik, najboljše maske pa bodo tudi nagrajene. Vstopnine ni.

V Črni pa bo potekala tudi pustna povorka, ki se je vsako leto udeležijo predvsem otroci iz vrtca, osnovnošolci in varovanci CUDV Črna. Sodelujoči se zberejo ob 13.30 pred OŠ Črna, od koder se bodo podali do centra Črne in nazaj do Kulturnega doma Črna, kjer sledi pogostitev s čajem in krofi.

Na pustno “gavdo” z živo glasbo vabi tudi Slaščičarna Senica, kjer pripravljajo nagrade za najbolj vztrajne maske, za najbolj izvirni maski, za najlepša skupinske maske in za najlepše posamične maske. Skupno kar 11 privlačnih nagrad.

Foto: Andreja Hribernik

Povorke se lahko udeležite tudi v Mežici, kje bodo danes pripravili že 64. pustni karneval. Prijave in predstavitev mask bo potekala od 14.00 ure do 14.45 ure na platoju pred Občino Mežica. Ob 15.00 uri, krene povorka po glavni cesti proti Narodnemu domu, kjer bo vse obiskovalce, v družbi kurentov in ciganov iz Dornave, zabaval DJ Boris. Organizatorji še sporočajo, da  bodo najizvirnejše maske tudi nagrajene, poleg tega se boste lahko posladkali s slastnimi krofi, toplim čajem in bonboni.

Na večerno pustno rajanje vas od 20.00 naprej vabi tudi Gostilna Krištan s Prevalj. Kjer se boste lahko zavrteli ob živi glasbi, najboljše maske prav tako čakajo nagrade, poskrbljeno bo pa tudi za jedačo in pijačo.

Na pustno povorko vabi tudi TD Mislinja. Maškare se bodo na pot po ulicah Mislinje odpravile danes ob 14.00, iz pred PC Lopan. Po končanem sprevodu sledi na parkirišču pred PC Lopan predstavitev skupinskih mask in pogostitev s krofi in čajem.

PGD Turiška vas

»Če še ne veš kam, pridi k nam,« pa so v vabilu zapisali gasilci iz Turiške vasi. PGD Turiška vas namreč pripravlja pustovanje v gasilskem domu v Turiški vasi,  v soboto, 2. 3. 2019, od 20.30 dalje. Kot pravijo organizatorji, so maske zelo zaželene, najboljše pa čakajo tudi lepe nagrade. Na pustno rajanje vabijo tudi vse ostale, ki si želite plesati in uživati v dobri družbi. Za zabavo bodo poskrbel ansambel Veseljaki.

Veliko Pisarnino Pustovanje organizira Pisarna Caffe&Lounge Bar iz Slovenj Gradca
V sodelovanju z April Nepremičnine podarjajo nore nagrade za tri najboljše skupinske ali posamične maske: 1. mesto – 4-dnevno bivanje v apartmaju Terme Čatež (do 6 oseb, vključno s celodnevnimi kopalnimi kartami), 2. mesto – Boat Jameson/Absolut, 3. mesto – Mali boat Jameson/Absolut. Za zabavo bosta poskrbela DJ Beatrunner in DJ grupe. Organizatorji pa obljubljajo tudi akcijske cene pijač.

Vabljeni tudi na Pustovanje pri Krevsu 2019 v Slovenj Gradcu, kamor vabi Bar Krevs, kjer bodo za dobro vzdušje poskrbeli člani zasedbe Novi spomini.

Danes od 10.00 naprej se lahko udeležite pustnega rajanja za male in velike na igrišču pri OŠ Vuzenica, kjer pripravljajo že tradicionalno pustovanje. Za zabavo bodo poskrbeli otroci in zaposleni vrtca in OŠ Vuzenica. Manjkali ne bodo niti kurenti in gora sladkih krofov.

V Radljah ob Dravi bodo pustovali nekoliko drugače. Domač atletski klub namreč pripravlja danes ob 10.30 Pustni tek brez štartnine za vse maske. Brez meritev časa in medalj, saj bodo zmagovalci vsi, ki se bodo teka udeležili. Vsak udeleženec teka bo po teku dobil krof in topel čaj. Štart in cilj pred Centrom Radlje (bivšo Timo).

TD Ribnica na Pohorju

Turistično društvo Ribnica na Pohorju, OŠ Ribnica na Pohorju, ŠD Ribnica na Pohorju, Občina Ribnica na Pohorju in Bar Smučar, vabijo vse velike in majhne maškare na 15. ribniško pustovanje na »Dornikovo ravno«!. Pustna povorka bo krenila izpred OŠ proti »Dornikovi ravni« ob 13.uri. Izbor najboljših mask bo potekal ob smučišču Ribnica na Pohorju pred Barom Smučar.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.