Search
Close this search box.

Pustna povorka v Črni na Koroškem privabila veliko maškar

Turistično društvo Črna in OŠ Črna na Koroškem sta pripravila norčavo pustno rajanje v vasi olimpijcev.

Danes, ob 12.30 uri je povorka krenila izpred šole na vas. Osnovnošolci so se sprehodili še do Rudarjevega in nazaj do Kulturnega doma. Številne druge pustne šeme, kurenti, godba, otroci iz vrtca, pa so se podali iz Centra pred Kulturni dom.

Sledilo pa je seveda skupno veselo rajanje. Staro ljudsko izročilo govori, da pustne šeme odganjajo zimo ter prinašajo dobro letino in srečo. Ravno zato je potrebno to izročilo ohranjati se zavedajo tudi v Črni na Koroškem. Seveda pa so zimo prišli pregnati tudi kurenti, ki so naznanili prihod pomladi.

Na pustni zabavi so uživali predvsem otroci. Na ta dan so se namreč lahko prelevili v katerega od pravljičnih junakov. Sladkali pa so se lahko tudi s slastnimi pustnimi krofu, ki so bili danes še posebej okusni.

Pustna maškarada prinaša veselje in igrivost. Pust je priložnost, da se sprostimo in pozabimo na resnost vsakdana, si izdelamo in nadenemo masko ter počnemo norčije, ki se sicer ne ‘spodobijo’. Tako je bilo na današnjo pustno soboto tudi v Črni na Koroškem.

Dogodki

Turistično društvo Črna in OŠ Črna na Koroškem sta pripravila norčavo pustno rajanje v vasi olimpijcev.