Pušnik ocenjuje, da bodo ob napovedani dinamiki dobav cepiva še mesec in pol cepili osebe, stare med 75 in 80 let

V večjih zdravstvenih domovih po državi trenutno povečini proti covidu-19 še vedno cepijo starejše od 75 let, teče tudi cepljenje najstarejših skupin prebivalstva z drugim odmerkom in najranljivejših kroničnih bolnikov. Direktor ZD Ravne Stanislav Pušnik je za STA povedal, da bodo pri njih v tem tednu po zdajšnjih napovedih prejeli 300 odmerkov cepiva AstraZeneca in da imajo za cepljenje s tem cepivom predvidene še tiste, ki so po strategiji pred učitelji.

V Mežiški dolini so po besedah direktorja ZD Ravne na Koroškem Stanislava Pušnika z obema dozama cepiva cepili okoli tisoč prebivalcev, okoli 2300 pa z enim odmerkom, poroča STA. Cepljenje so starejšim ponudili tudi tako, da so jih klicali po domovih. Prejšnji teden so tako interes za cepljenje dobili še od 172 starejših od 80 let. Direktor zdravstvenega doma ocenjuje, da bodo ob napovedani dinamiki dobav cepiva še mesec in pol cepili osebe, stare med 75 in 80 let, še poroča STA.

Pušnik je za STA še povedal, da so z ravnatelji vzgojno-izobraževalnih ustanov dogovorjeni, da sezname zainteresiranih posredujejo do srede, nato pa bodo šele videli, koliko bo prijavljenih, koliko cepiva bodo prejeli in kako ga bodo razdelili.

Tudi drugi zdravstveni domovi po državi še zbirajo število zainteresiranih za cepljenje proti covidu-19 med zaposlenimi v vzgoji in izobraževanju, nekateri pa so te podatke že zbrali. V Murski Soboti jih bodo tako začeli cepiti v torek, v Velenju v sredo, v Mariboru, kjer so z odzivom zelo zadovoljni, pa v četrtek, poroča STA.

VIR: STA

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije