Search
Close this search box.

Prvi sneg podiral drevesa, veliko gospodinjstev brez električne energije

FOTO: Primož Hauptman

Včerajšnji prvi sneg je povzročil največ težav gasilcem in delavcem Elektra. Zaradi teže snega so se namreč podirala drevesa, nekatera so pretrgala žice električne napeljave, zaradi česar je veliko odjemalcev ostalo brez električne energije.

 

Podrta drevesa ovirala promet

Drevo, ki se je podrlo na cesti Radlje ob Dravi – mejni prehod Radlje, je oviralo promet tudi okoli 19. ure. Dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje so drevo razžagali in odstranili. Kmalu zatem se je tudi na cesti Vuhred – Ribnica na Pohorju podrlo drevo in delavci VOC Celje so ga odstranili.

Ob 20.06 je na magistralni cesti Podvelka – Maribor v občini Podvelka, podrto drevo oviralo promet. Gasilci PGD Brezno – Podvelka so drevo razžagali, odstranili s cestišča in sprostili promet.

Ob 22.11 se je na lokalno občinsko cesto Slovenj Gradec – Gmajna, občina Slovenj Gradec, podrlo drevo. Odstranili so ga gasilci PGD Stari trg.

Nekaj minut pred 23. uro se je na cesto Vuhred – Ribnica na Pohorju podrlo drevo. Promet je potekal izmenično. Drevo so odstranili gasilci PGD Vuhred.

Okoli 23. ure drevo na Ravnah pretrgalo telekomunikacijski vod. Drevo je padlo na cesto, medtem pa pretrgalo kabel. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so kabel dvignili, drevo pa razžagali in odstranili. Pristojne službe bodo telekomunikacijski kabel uredile tekom današnjega dne.

Ob 23.05 je na cesto Vuzenica – Sv. Vid, občina Vuzenica, padlo več dreves. Odstranili so jih gasilci PGD Vuzenica.

Ob 00.47 se je na cesto Vuzenica – Sv. Primož , občina Vuzenica, podrlo drevo. Odstranili in razžagali so ga gasilci PGD Vuzenica.

Okoli tretje ure zjutraj je na Selah podrto drevo oviralo promet.

{AG}drevosele{/AG}

FOTO: Primož Hauptman

Ob 7.12 se je na cesto Podvelka–Lehen, občina Podvelka, podrlo drevo. Drevo so odstranili gasilci PGD Brezno in delavec VOC Celje.

Veliko gospodinjstev brez elektrike

Že okoli 12.30 ure, se je zaradi teže snega na cesto na Selah podrla smreka. Pri padcu je pretrgala električne žice na daljnovodu in povzročila prekinitev oskrbe z električno energijo v naselju Sele. Delavci Elektra so napako odpravili, smreko pa odstranili.

Okoli 20.35 so prebivalci naselja Selovec v občini Dravograd zaradi okvare na daljnovodu ostali brez električne energije. Napako so odpravili delavci Elektra.

Ob 20.47 so prebivalci širšega območja občine Radlje ob Dravi zaradi okvare na daljnovodu ostali brez električne energije. Delavci Elektra so napako večinoma odpravili, manjši del odjemalcev pa bodo priključili tekom današnjega dne.

Ob 21.04 je del naselja Gmajna v občina Slovenj Gradec zaradi pretrganih žic na daljnovodu ostalo brez električne energije. Napako so odpravili delavci Elektra.

 

Ob 21.49 je v Otiškem vrhu v občini Dravograd zaradi podrtega drevesa na elektro vod zagorel elektro drog. Požar so pogasili gasilci PGD Šentjanž, drevo pa odstranili in razžagali, dežurni delavec Elektra Celje pa odpravil napako.

VIR: Uprava RS za zaščito in reševanje

 

Dogodki

FOTO: Primož Hauptman

Včerajšnji prvi sneg je povzročil največ težav gasilcem in delavcem Elektra. Zaradi teže snega so se namreč podirala drevesa, nekatera so pretrgala žice električne napeljave, zaradi česar je veliko odjemalcev ostalo brez električne energije.