Search
Close this search box.

Prvi Rad’mam vikend v Radljah ob Dravi združil Dravsko dolino (FOTO)

Javni zavod ŠKTM Radlje ob Dravi je minuli vikend pripravil pestro dogajanje. Od petka do nedelje je okoli 3500 obiskovalcev spremljalo bogat ter raznovrsten program, ki je tako rekoč združil celotno Dravsko dolino. Glasbeni program z znanimi ter popularnimi gosti, tradicionalni Hmeljarski likof, »Naša tržnica - Rad'mam lokalno«, Dalmatinsko kulinarično doživetje ter zanimivo otroško dogajanje, je le nekaj aktivnosti, ki so Radlje ob Dravi tokrat postavili v srce Koroške.

Otvoritev vikenda je predstavljalo glasbeno-scensko delo z dialogi, plesom in pevskimi točkami, ki ga je pričaralo sodelovanje članov in članic Dekliškega pevskega zbora Aglaja, Big Banda Radlje in Plesno izbo Maribor s solisti. Zajem muzikalov, ki so bili izvedeni na Broadwayu so povezali v novo zgodbo in ji dodali kanček življenja – življenja preprostih krajanov. Skladbam je bila priključena tudi koreografija, ter dramske in pevske točke.

Pravo doživetje je predstavljalo sobotno dogajanje, kjer so za glasbo  poskrbeli Čuki, za smeh popularni stand-up komik Gašper Bergant. Nastop Klape Kampanel z gostom Lukom Basijem je dodatno »začinila« pobratena občina iz Biograda na Moru, ki med obiskovalce brezplačno razdelila 400 porcij pečene tune, kar je ob glasbenem in kulinaričnem vzdušju dogodku dalo pravi Dalmatinski pridih. Sobota je bila namenjena tudi predstavitvi lokalnih ponudnikov s celotne Dravske doline. Na »Naši tržnici – Rad’mam lokalno«, kot so jo poimenovali organizatorji, se je predstavilo okoli 20 lokalnih ponudnikov.

Direktor Javnega zavoda ŠKTM Radlje Gregor Likar dodaja: »Tudi v prihodnje bomo v zavodu veliko truda namenjali inovativnemu povezovanju in promociji lokalnih ponudnikov, saj slednji predstavljajo osnovo za celosten in dolgoročen razvoj turizma v Dravski dolini. »Naša tržnica« je hkrati pokazatelj koliko imajo lokalni pridelovalci ter obrtniki ponuditi prebivalcem Dravske doline, hkrati pa je velik obisk pokazal, da tudi mi cenimo njihovo vnemo in to potrebujemo. Verjamemo, da bo Rad’mam Vikend postal prava tradicija.«

Za nedeljsko glasbeno dogajanje je poskrbela skupina Zvita feltna, osrednje dogajanje v Športni hiši Radlje pa je predstavljal še »Hmeljarski likov«, ki se odvije ob koncu hmeljarske sezone, kar je še eden od simbolov Radelj ob Dravi in na kateri se srečajo hmeljarji ter vsi, ki so kakorkoli povezani s hmeljarstvom. Organizatorji so poskrbeli, da je vsak obiskovalec prejel brezplačno klobaso ter pivo in tako zaokrožili popolni vikend v Radljah ob Dravi.

Skozi celoten vikend je bilo dobro poskrbljeno tudi za najmlajše, ki so med drugim lahko uživali na napihljivih igralih.

Besedilo: Javni zavod ŠKTM Radlje ob Dravi

Dogodki

Več iz istega kraja