Prvi program Radia Slovenija na Ravnah na Koroškem

S prvo terensko oddajo v novem letu se ekipa Prvega programa Radia Slovenija, v sredo, 12. januarja 2022, odpravlja na Ravne na Koroškem. Gostovali bodo v gospodarskem središču regije, ki jih zaznamuje štiristoletna jeklarska tradicija. Letos pa zaznamujejo tudi 70. obletnico mesta. V vami bodo Metka Pirc, Jure K. Čokl in Rok Valenčič.

Koroška je dežela zanimivih sogovornikov z različnih področij, ki jih bodo povabili v terenski studio, ki bo postavljen v samem središču Raven na Koroškem. Koroška je dežela Kralja Matjaža, Prežihovega Voranca, v tem času tudi manjših krajevnih smučišč, kjer se učijo smučanja predvsem mlajše generacije. Zato bodo smučanju in varnosti na smučiščih posvetili Svetovalni servis med 8.00 in 8.30. V oddaji Intervju ob 10.10 bo gostja Nataša Lačen, slovenska smučarska tekačica in olimpijka, ki je na zimskih olimpijskih igrah nastopila v leta 1998 v Naganu in leta 2002 v Salt Lake Cityu.

Mesto Ravne, njeno zgodovino in svoje gospodarske dejavnosti bodo predstavili v oddaji Prvi na obisku ob 11.30. Eden od bolj prepoznavnih koroških kantavtorjev je Milan Kamnik, ki bo med 12. in 13. uro gost glasbenega urednika Janeta Webra. Vplivi country glasbe so zaznamovali njegovo glasbeno pot in to na njegov slovenski, še bolj pa koroški način. V oddaji Popoldne boste spoznali družino Perger in njeno tradicijo medičarstva, s katero prodirajo tudi v arabski svet.

V popoldanskem programu bodo opozorili tudi na težavo slabega dostopa do internetne povezave na Koroškem in predstavili dve izjemni kulturni ustanovi – Koroško galerijo likovnih umetnosti in Koroški pokrajinski muzej.

V Studiu ob 17.00 se bodo posvetili izzivom turizma na Koroškem, ki za zdaj velja za regijo butičnega turizma. Kakšna priložnost je čas epidemije, ki ga zaznamuje domači turizem, za razvoj Koroške v prihodnje? Kako se s posledicami konkretno soočajo majhni turistični ponudniki in kje so primeri dobre prakse koriščenja evropskega denarja za turistični razvoj regije, bo le nekaj od vprašanj, na katera bodo iskali odgovore.

V ekipi Prvega programa Radia Slovenija, ki bo z vami v sredo, bodo sodelovali Metka Pirc, dopisnica Radia Slovenija s Koroške, ki bo vodila Studio ob 17.00, Jure K. Čokl, novinar in urednik večernega in nočnega programa, ki se bo v Intervjuju pogovarjal z olimpijko Natašo Lačen in Rok Valenčič, voditelj in novinar, ki bo opozoril na težave slabe dostopnosti do interneta na Koroškem.

Besedilo: Služba za komuniciranje RTV Slovenija

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije