Search
Close this search box.

Prostovoljno gasilsko društvo Kotlje ima novo vodstvo

Gasilci so neprecenljivi del naše družbe. Pomagajo reševati druga življenja, medtem, ko velikokrat ogrožajo svoja. Prostovoljstvo pa je izjemna vrednota in vse te vrline so zapisane tudi pri PGD Kotlje, ki je pretekli konec tedna dobilo novo vodstavo.

Preteklo soboto je potekal 101. občni zbor PGD Kotlje. Predsednik je vse člane in članice društva ter goste, med njimi so bili podžupan Andrej Erjavec, poveljnik CZ Ravne na Koroškem Branko Kaker, poveljnik koroškega gasilskega območja Matjaž Gorenšek, direktor KGZ Ravne na Koroškem Dejan Salčnik, predsednica KS Kotlje Suzana Šapek, predstavnik PP Ravne na Koroškem in predstavniki prostovoljnih gasilskih društev ter predstavniki lokalnih društev, lepo pozdravil.

V kratkem kulturnem programu so nastopili mali nadobudneži PGD Kotlje.

V nadaljevanju so predsednik, poveljnik in predsedniki posameznih komisij podali poročila o delu v letu 2023, ki jih je občni zbor soglasno potrdil. Sledila je razrešitev članov organov društva. Občni zbor je razrešil kot predsednika društva Emila Pušnika, člane upravnega odbora Matjaža Gorenška, Darjo Gorenšek in Jožico Luter ter članico nadzornega odbora Nives Novak.

V naslednji točki je podal razlago glede razrešitve Mirana Matija, ki je povedal, da so se na zadnji seji upravnega odbora v letu 2022 ter tudi na članskem sestanku v začetku leta 2023 člani in članice PGD Kotelj soglasno strinjali, da morajo tedanji predsednik Emil Pušnik ter članici UO Jožica Luter in Darja Gorenšek svoj mandat podaljšati, kar so tudi potem potrdili na občnem zboru leta 2023, saj so jih potrdili za nov mandat 2023-2028.

Razlog podaljšanja mandatov je bila 100. obletnica, ki so jo praznovali v juniju 2023. Ker se takšni dogodki namreč ne začnejo pripravljati nekaj mesecev pred datumom, ampak se je samo načrtovanje obletnice in tudi realizacija določenih nalog izvedla že v mandatu 2018-2023, so se vsi strinjali, da naj izpeljejo svoje zadolžitve in naloge do konca, do 100. obletnice.  Lahko mirno rečejo misija zaključena, zato so v začetku leta 2024 podali svoje odstopne izjave.

Občni zbor je nato potrdil kandidata za novega predsednika Matjaža Gorenška in nove člane v upravni odbor PGD Kotelj Slavka Gregorja, Emila Pušnika in Novak Nives ter novo članico v nadzorni odbor PGD Kotelj Emo Vertačnik.

Člani in članice so se za dolgoletno delo v upravnem odboru in posameznih organizacijskih funkcijah, ki so jih opravljali, zahvalili predsednici komisije za delo s članicami Darji Gorenšek, Jožici Luter in  predsedniku Emilu Pušniku.

Miran Matija je prenesel pobudo s članskega sestanka, ki jo je podal član Vinko Gostenčnik, da se Emilu Pušniku podeli naziv ČASTNI PREDSEDNIK PGD KOTELJ zaradi njegovega izrednega doprinosa k društvu.

Občni zbor je pobudo soglasno potrdil in tako je PGD Kotlje poleg častnega poveljnika Mirka Nagliča, dobilo tudi častnega predsednika. Iskreno čestitamo vsem, novemu vodstvu pa želimo uspešno delo tudi v prihodnje.

Vir: ravne.si

Dogodki

Gasilci so neprecenljivi del naše družbe. Pomagajo reševati druga življenja, medtem, ko velikokrat ogrožajo svoja. Prostovoljstvo pa je izjemna vrednota in vse te vrline so zapisane tudi pri PGD Kotlje, ki je pretekli konec tedna dobilo novo vodstavo.