Search
Close this search box.

Prostofer – brezplačni prevozi za starejše in invalide na Ravnah

S srcem na poti. Brezplačni prevozi za starejše in invalide v Občini Ravne na Koroškem.

Prostofer je projekt zavoda Zlata mreža, h kateremu je pristopila tudi Občina Ravne na Koroškem. Prostofer je skovanka iz besed »prostovoljni« in »šofer«.

Je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših in invalidov, ki povezuje starejše osebe in invalide, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

Prostofer je namenjen vsem starejšim in invalidom, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer vam bo omogočal lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do  javnih ustanov, trgovinskih centrov ipd.

Ko potrebujete prevoz, pokličite na brezplačno številko 080 10 10.

V komunikacijskem centru bodo zabeležili vaše podatke in lokacijo prevoza. Po najavi prevoza klicni center obvesti koordinatorko pri Društvu upokojencev Ravne na Koroškem, ki bo obvestila prostovoljnega voznika o prevozu in to sporočila vam. Vozilo je zagotovljeno s strani občine, prav tako je poskrbljeno za zavarovanje voznika in sopotnikov.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na: Koordinator prevozov: Društvo upokojencev Ravne na Koroškem, Barbara Velički, tel: 02 82 15 526, e-mail: du.ravne2@gmail.com ali na Skrbnik projekta: Občina Ravne na Koroškem, Darja Čepin, tel: 02 82 16 022; 031 384 137, e-mail: darja.cepin@ravne.si 

Kako postati prostofer: Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo. Vozniki in voznice, ki želijo postati prostoferji v Občini Ravne na Koroškem, naj pokličejo koordinatorko v Društvo upokojencev Ravne na Koroškem, na tel: 02 82 15 526 ali pišejo na e-naslov: du.ravne2@gmail.com.

Vir: Občina Ravne na Koroškem

S srcem na poti. Brezplačni prevozi za starejše in invalide v Občini Ravne na Koroškem.