Search
Close this search box.

Prometno dovoljenje lahko odslej podaljšate tudi prek spleta

Podaljšanje veljavnosti prometnih dovoljenj za vsa vozila, ki ob registraciji ne potrebujejo tehničnega dovoljenja, je od današnjega dne omogočeno tudi prek spletnega portala E-uprava.

Vlada je v okviru ukrepov proti širjenju koronavirusa 16. marca 2020 sprejela Odlok o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji. Trenutno tako velja, da je do 16. 4. 2020 prepovedano izvajanje tehničnih pregledov in  drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil v Republiki Sloveniji. Posledično je to prav tako onemogočilo postopke podaljševanja veljavnosti prometnega dovoljenja, tudi v tistih primerih, kjer tehnični pregledi niso potrebni.

Ministrstvo za infrastrukturo v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo od 8. aprila 2020 omogoča spletno podaljšanje prometnega dovoljenja na portalu eUprava. Za podaljšanje je potrebna uporaba digitalnega potrdila, zato storitev lahko koristijo samo tisti, ki imajo že nameščeno delujoče digitalno potrdilo za uporabo portala E-uprava. Omenjena prometna dovoljenja v skladu z odlokom sicer v vsakem veljajo do 16. maja 2020, zato je elektronsko podaljšanje dovoljenj poljubno.

Besedilo: gov.si/Ministrstvo za infrastrukturo