Search
Close this search box.

Promet na nekaterih cestah in mejnih prehodih zgoščen

Na nekaterih cestah po državi in na mejnih prehodih je promet na enega prometno najbolj obremenjenih koncev tedna v poletni sezoni še naprej zgoščen. Najbolj obremenjene so poti ob Avstriji in Hrvaški.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so zastoji na avstrijski strani proti Sloveniji pred predorom Karavanke, približno 1 kilometer. Občasno zapirajo predor zaradi varnosti. Zastoj proti Avstriji je dolg 3 kilometre.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Dragonja, Dobovec, Zavrč in Gruškovje. Trenutno se za vstop ali izstop iz države večinoma gibljejo do pol ure. Na mejnem prehodu Gruškovje se za vstop v državo čaka tri ure, na prehodu Dobovec pa eno uro.

Zaradi prometne nesreče je na cesti Ljubljana – Medvode, v Medvodah, na Gorenjski cesti, promet urejen izmenično enosmerno. Zaradi povečanega prometa je promet na primorski avtocesti na posameznih odsekih iz Kopra proti Ljubljani močno upočasnjen.

Po Sloveniji danes med 8. in 21. uro, na primorskih cestah do 22. ure, velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7, 5 t.

Vir: Promet.si

Dogodki